Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
ERYKAH BADUN TAUSTOILTA SOOLOURALLE N'DAMBIN TAPAAN:
YAHZARAH
YAHZARAH
Blackstar US Three Keys Music CD 16,95 e

1. Yah Intro
2. One Day
3. Wishing
4. Nova
5. So Amazing
6. Cry
7. Love Is You
8. Black Star
9. Feel Me
10. Rooftop
11. Same Page
12. Bury It
13. Baby
14. Friday
15. Baby Love
16. Black Star - (remix, bonus track)

Kun Erykah Badu kiertuoi kesällä 2001 Yahzarah Euroopassa Pori Jazzia myöten, hänen upean show'nsa taustalaulajana oli kolme naislaulajaa, joista N'Dambi on jo noussut maineeseen kahden erinomaisen sooloalbuminsa myötä. Nyt N'Dambin jalanjälkiä soolouralle seuraa myös Dana Williams alias Yahzarah. Yahzarah julkaisi debyyttinsä Hear Me jo vuonna 2001, mutta tuo levy oli vain Internet-jakelussa yhdellä sivustolla, kunnes se julkaistiin Japanissa uudelleen P-Vine-merkillä, ja levyä myydään 33 euron hintaan.

Nyt kuitenkin on myynnissämme tuosta debyytistä muokattu uusi jenkkikopio, jolla on suurelta osin samat kappaleet kuin Hear Me-levyllä, mutta nyt levyn hinta on ainoastaan 16,95 euroa! Albumilta oli maistiaisena kolme raitaa myös taannoisella Organic Soul 2 -kokoelmalla.

Levy jatkaa tyylillisesti Badun ja N'Dambin viitoittamilla laadukkaan neo-soulin linjoilla. Musiikki siten vaihtelee jazzahtavasta soulista hip hop -sävyisempään musiikkiin, ja onpa mukana pari rock-vivahteisempaakin raitaa, jolloin yleistaso jää kirjavammaksi kuin Badun ja N'Dambin parhailla levyillä, mutta alle 17 euron hintaan tämä sallittakoon, kun levyn helmet ovat joka tapauksessa pyydystämisen arvoisia.

Ennen muuta voidaan taas huomata, että kyseessä on jälleen melkoinen lahjakkuus, sillä Yahzarah on paitsi erinomainen, voimakasääninen vokalisti, myös taitava laulunkirjoittaja. Levyn 16 raidasta kaikki parhaat ovat nimittäin Yahzarahin ainakin osaksi kirjoittamia. Näiden joukosta erottuvat jazz-veteraani Bob Baldwinin kanssa sävelletyt todelliset helmet Love Is You ja Feel Me, joista edellämainittu oli myös Soul Brotherin Organic Soul 2 -kokoelmalla. Mainittakoon, että levymerkki Three Keys Music, jolle Yahzarah levyttää, on nykyisin myös sellaisten laadukkaitten soul/jazz-artistien koti kuin Alyson Williams, Bobby Lyle ja saksofonisti Michael Lington.


Love Is You on korvia hivelevä jazzahtava soul-balladi, joka tuo mieleen Jean Carnen ja klassiset 70-luvun soul/jazz-tuotannot Norman Connorsin tyyliin. Fender Rhodes -pianossa on Bob Baldwin, tuottaja Chip Searin soittaa bassoa, kitaraa ja kosketinsoittimia, ja lisäksi mukana on nelimiehinen vaskisektio. Toinen Baldwinin ja Yahzarahin yhteistyön hedelmä Feel Me muistuttaa enemmän Erykah Badun midtempo-tuotantoa, ja tyydyttää varmasti kaikkia Badu-faneja. Samoilla linjoilla liikkuu mainio nimikappale Blackstar, kun taas singleksi aiottu Wishing on aavistuksen R&B-henkisempi ja funkympi, mutta edelleen varmasti Badu-diggarien makuun.

Muita kelpo raitoja levyltä ovat mm. tyylikäs neo-soul-balladi Cry, hitaasti kehräävä So Amazing, maaginen tummasävyinen funk Roof Top ja go-go-funkin hengessä etenevä Blackstar Remix, kun taas Bury It, Baby ja Friday kokeilevat vähemmän onnistuneesti rock-henkisempiä sävyjä. *** 1/2

Katso video ja kuuntele ääninäytteet Yazharahin omilta Web-sivuilta!

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page