Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Will Downing: Yesterday (EP)

Will Downing (US), 2011
1) La La Means I Love You
2) Send for Me
3) This Time I'll Be Sweeter
4) Ooh Baby Baby

Vuosi on edennyt heinäkuun loppuun, kun esittelemme vuoden ensimmäisiä uutuusjulkaisuja. Ehkä tämä kuvastaa parhaiten soulin nykytilaa vuonna 2012 - juuri esiteltävää kun ei ole kertynyt! Kesällä tilanne näyttää nyt nopeasti kohenneen, joten lienee syytä avata vuoden 2012 osalta arviopalsta...

Alkuvuoden 2012 aikana merkittävimmät tapaukset uuden soulin osalta olivat Will Downingin omakustanne-levyt. Will ilmoitti viime vuoden lopulla, että julkaisee trilogian mini-albumeita, joista kaksi ensimmäistä on nyt saatavilla, nimeltään kuvaavasti Yesterday ja Today. Eli ensimmäinen neljän raidan mini-albumi Yesterday sisälsi covereita eilispäivän soul-klassikoista, Today puolestaan täysin uutta materiaalia, ja seuraava sitten jotain kokeilevampaa, tulevaisuuden musiikkia, josta voi vain toivoa parasta ja pelätä pahinta...

Tämä sarjan ensimmäinen Yesterday ilmestyi itse asiassa jo viime vuoden marraskuussa, ja on ilman muuta turvallisinta materiaalia Will Downingin vanhoille faneille, kun Will esittää totuttuun tyyliinsä versioita tutuista soul-klassikoista La La Means I Love You (The Stylistics), Send for Me (Atlantic Starr, The Manhattans), This Time I'll Be Sweeter (Angela Bofill) ja Ooh Baby Baby (The Miracles).

Cover-versiot tunnetuista soul-lauluista ovat olleet Willin ohjelmistossa jokaisella hänen levyllään debyytistä alkaen, jolloin Will coveroi Deniece Williamsin Free-kappaletta, ja aivan totutun laadukkaita tulkintoja ovat myös nämä neljä. Taustat eivät ole samalla tavoin luksusta kuin miehen jazz-funk-suuruuksien tähdittämillä albumeilla viime vuosina, mutta kuitenkin luojan kiitos pääosin aitojen muusikoiden soittamia ja miljoonan mailin päässä R&B-listojen autotune-saasteesta. Rytmiryhmä on supistunut keyboard-basso-kitara-linjoille, mutta välähtääpä Bofill-coverilla jopa oboe (Nick Gatto). Randy Bowlandin jazzahtava kitarointi ja Dwayne "Smitty" Smithin mehevät basso-kuvioinnin ansaitsevat kuitenkin maininnan taustoista. Kahdella raidalla on aito rumpalikin mukana.

Omat suosikkini EP:ltä tai mini-albumilta ovat keskimmäiset kaksi laulua. Send for Me on Sam Deesin ja Ron Kerseyn sielukas sävelmä, jonka levy-yhtiö A&M missasi Atlantic Starrin singlenä aikanaan, mutta josta on noussut melkoinen soul-klassikko ja myös The Manhattans-yhtyeen vakio-ohjelmistoa Gerald Alstonin antaumuksella tulkitsemana. Will Downingin tulkinta ei ole ehkä yhtä raastava kuin Alstonin vääntö (studioäänite löytyy Alstonin soololevyltä Always in the Mood, 1992), mutta Will irrottelee herkullisesti ad libejä ja jotenkin tuntuu siltä, että juuri tämänlainen materiaali on Willille nykyään kaikkein ominta.

Aivan samaa tasoa on This Time I'll Be Sweeter, joka on Gwen Guthrien osasävelmä, ja tämäkään ei Angela Bofillin debyyttisinglenä ollut mikään suuri hitti aikanaan, mutta on noussut klassikon asemaan. Bofillin oma terveydentila on tällä hetkellä siinä tolalla, että hän kulkee nykyisin "kiertuoimassa" siten, että Maysa laulaa hänen laulujaan tribuuttina Bofillille... Myös tämä sävelmä on aivan omiaan Downingin tulkintaan ja tarjoaa myös loppua kohti sopivasti sooloilutilaa.

Sen enempää Thom Bell/Will Hart-klassikko La La Means I Love You kuin Smokey Robinsonin Ooh Baby Baby eivät ole sävelminä suosikeitani, mutta kiistämättä tarjoavat Willille otollista materiaalia lähteä irrottelemaan omaa jazz-vivahteista improvisointiaan sävelrungon ympärille. Jälkimmäisellä mukaan liittyy yllättäen vielä kansiteksteissä kreditoimaton fonisti, joka puhaltelee aivan Gerald Albrightin hengessä maukkaita osuuksia Downingin adlibbailun lomassa - essential materiaalia edelleen Downing-faneille!

Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: ****)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page