Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Will Downing: Tomorrow (EP)

Will Downing (USA), 2012

1) Here I Go (Love Sick)
2) Side to Side
3) Only One
4) Falling

Will Downingin mini-LP-trilogian kolmas osa Tomorrow ei sitten ollut lainkaan niin futuristinen kuin etukäteen pelkäsin, ja jatkaa käytännössä ihan samalla linjalla kuin kakkososa Today. Eli soundit ovat "tämän päivän" listasoundia, hip hop -efekteineen ja rap-osuuksineen. Rap-osuudesta raidalla Side to Side vastaa JIGZ, tuotannosta Chris "Big Dog" Davis, jonka tuotanto on juuri niin aneemista mutta ah niin ajanmukaista kuin on totuttu kaverin kymmenillä aiemmilla tuotteilla soul-artisteille.

Will Downining oma tyyli on tänä päivänä juuri sellaista, kun miehen itselleen lanseeraama titteli "prince of sophisticated soul" edellyttääkin, eli myös näillä hip hop -henkisillä kappaleilla meno on kevyesti soljuvaa ja hienostunutta, vaikka kuinka mukana on rapperit ja taustat ajanmukaiset. En oikeasti ymmärrä lainkaan, miksi Willin pitäisi yrittää hengailla rappereiden kanssa ja yrittää saavuttaa katu-uskottavuutta R&B-porukoissa, koska hänen tyylinsä on kaiken sen vastakohta, mitä R&B-maailmassa arvostetaan. Mutta ehkä olen väärässä, sillä levyjä ostava tai musiikkia lataava porukka on sen ikäistä, että tämä Today näyttää käyneen tuossa kohderyhmässä paljon paremmin kaupaksi kuin trilogian kaksi edellistä osaa.

Merkittäväksi tämän kolmososan tekee kuitenkin, että mukaan on eksynyt sitten yksi täysin klassinen soul-jazz-balladi Only One, jonka on kolmikon Downing-Rex Rideout-Gary Taylor kynästä, taustalla harhailee maukkaasti Freddie Hendrixin vaimea trumpetti, ja tämä on parhaita Downing-raitoja viime vuosina - ja menisi aika korkealle Downingin uran parhaidenkin listauksessa. Miehen tatsi ei ole siis mihinkään kadonnut, kunhan vain listakosiskelu jätetään sikseen.

Albumin päätösraita Falling kelpuutettiin myös trilogian "best of"-setille Silver ja se on eteerisissä keyboard-tunnelmissa hiippaileva medium, jossa on ajanmukainen riisuttu keyboard-kitara-basso-tausta, jolla kuitenkin loihditaan riittävän jazz-vivahteinen ja tyylikäs tausta.

Albumin avaavat Here I Go (Love Sick) ja Side to Side jäävätkin sitten pelkästään tämän EP:n hankkineiden "aarteiksi", ja sinne ansaitsevatkin jäädä hip hop -henkisinä kosiskeluina. Tämä EP jää siis aivan tarpeettomiksi ainakin niille, jotka hankkivat Downing uuden Silver-albumin, jossa siis koko kolmiosaisen trilogian parhaat raidat ja viisi uutta raitaa.

Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: ***)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page