Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Will Downing: Today (EP)

Will Downing (USA), 2012
1) One Step Closer
2) Sexy
3) The Blessing
4) Like Last Night

Will Downingin mini-LP-trilogian kakkososa Today ilmestyi helmikuussa 2012, ja kolmatta osaa yhä odotellaan. Kun ykkösosan oli tuottanut Will Downing itse (3 raitaa) ja Willin vanha apuri Rex Rideout, tällä uutta materiaalia esittelevällä Today-levyllä ruorissa on antisuosikkini Chris Davis, joka on viime vuodet tuottanut erityisesti Shanachie-merkillä käytännössä labelin kaikkia soul-artisteja omaan synteettiseen tuubi-tuottotyyliinsä.

Taustoissa ei siten ole hurraamista vaan ne ovat moderniin nykytyyliin riisuttuja ja hyvin koneellisia, eli ohjelmoitujen rytmien ja kosketinkuvioiden lomassa kuullaaan vain kitaraa ja bassoa. Sign of the times, eli oireellista tämän päivän ns. mustalle musiikille. Pelkistetyt taustat eivät kuitenkaan pilaa musiikkia, sillä Will Downingin itse osasäveltämät laulut ovat laadukkaita, ja omassa sophisticated soul -linjassaan tyylikästä 2000-luvun soulia.

Vielä viime tingassa ennen levyn painatusta on näköjään muutettu kappalejärjestystä CD-julkaisulle, sillä ykkösraidaksi on lopulta nostettu (toisin kuin kansiteksteissä) kappale nimeltä The Blessing, mikä on mielestäni oikea ratkaisu, sillä tämä balladinomaisena käynnistyvä silkinhieno esitys on levyn paras sävelmä. Erinomaista, että joku vielä levyttää tämänkaltaisia laatu-soul-raitoja, vaikka sitten omakustanteina!

Alun perin levyn kärkeen oli ajateltu raitaa nimeltä One Step Closer, joka on mini-albumin selvästi R&B-henkisin raita - taitaa olla autotuunattu taustaosuuksia vielä vocoderimaisiksi, kuten muodikasta tänä päivänä on. Minun on kuitenkin vaikea kuvitella, että hip hopparit juoksevat ostamaan Will Downing levyjä tai ryntäävät lataamaan niitä netistä, vaikka Chris Davis autotuunaisi joka nuotin, tai palkkaisi studion täyteen vierailevia rappereita lippalakit nurin päin. Siksi kaukana Willin "prince of sophisticated soul" -meno on lista-R&B:sta.

Takaisin smoothimpaan Will Downing -linjaan palataan seuraavalla raidalla Sexy, jolla kolmas säveltäjä G. Taylor lienee Gary Taylor, ja tämä raita onkin hyvin samaa tyyliä kuin Taylorin esim. The Whispersille aikanaan kirjoittamat balladit.

Albumin päätösraita Like Last Night jatkaa albumin sofistikoituneen eroottista linjaa, jota voitaisiin hyvin kuvailla 2010-luvun Marvin Gaye-linjaksi, ja kyllä tällaista ihan mieluusti kuuntelisi kokonaisen albumillisenkin verran.

Kolme kelpo raitaa neljästä ja yksi turhan R&B-henkinen listakosiskelu jäi tämän levyn saldoksi, ja eihän se ihan huono ole. Nyt jäädään vain sitten pelkäämään mitä tulee pitämään sisällään trilogian kolmas osa, nimeltään ilmeisesti sitten Tomorrow, jos kahden edeltävän mini-albumin logiikkaa noudatetaan loppuun asti.

Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: ***1/2)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page