Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Will Downing: Silver

Will Downing/Sophisticated Soul (US), 2013

1) Stuff That I Like 3:54
2) One Step Closer 4:23
3) Falling 3:58
4) Send for Me 4:49
5) The Blessing 4:03
6) What Would You Do? 3:48
7) Sexy 4:13
8) You Were Meant Just for Me 4:24
9) Never Find Another Love 4:46
10) Ooh Baby Baby 5:11
11) Only One 5:16
12) I Go Crazy / Wishing On a Star / I Try 10:19

Kautta aikojen heikoin soul-vuosi 2012 on vihdoin saatu päätökseen, ja vuosi 2013 käynnistyy paljon valoisammissa merkeissä, kun uutuuslevyjä on ehtinyt pudota jo Will Downingin ohella Jeffrey Osbornelta, Mario Biondilta ja Phil Perryltä - Anita Bakerin uutuus antaa edelleen odottaa itseään. Moni Downing-fanikin näytti luottavan siihen, että Downingin mini-LP-trilogian voi jättää väliin ja odottaa sitten albumia, joka kokoaa kolmen albumin raidat. Tämä Silver onkin tavallaan "best of" tuosta mini-LP-sarjasta, mutta 12 raidasta on mukaan kelpuutettu vain seitsemän, ja sitten mukana on viisi uutta raitaa, jolloin tällainen innokas Downing-ostaja saa nyt sitten ostaa vielä tämän uutuudenkin saadakseen myös kuulla ne viisi uutta raitaa...

EP-sarjasta Today-levyltä kelpuutettiin kolme raitaa tälle Silver-levylle ja kahdesta muusta EP-sarjan kiekosta vain kaksi raitaa. Minusta sarjan ensimmäinen osa Yesterday oli paras, vaikka sisälsikin pelkkiä covereita. Siltä on mukaan poimittu nyt Sam Deesin ja Ron Kerseyn Send for Me ja Miracles-cover Ooh Baby Baby, kun taas Angela Bofill ja Stylistics-coverit jäävät sitten vain Yesterady-EP:n raidoiksi. No, tuo Send for Me oli koko nelikon kärki, ja se on myös uuden 12-raitaisen Silverin eliittiä.

Kuvaavaa kuitenkin on, että kolme raitaa piti valita mukaan ajanmukaista soundia Chris Davis-tuotantoineen edustaneelta Today-EP:ltä. Näistä siis hip hop -henkisinkin One Step Closer piti ottaa tälle albumille mukaan, ja kun se on sijoitettu kakkosraidaksi, niin kyllähän se osoittaa, että levy yrittää nyt kovasti ajaa Downingia 2010-luvun R&B-lista-tunnelmaan. Kaupallisesti katsoan vaisusti siinä kävi, sillä tämä albumi jäi Billboardin R&B-listalla sijalle 72.

Albumin maistiaiseksi valutettiin julkisuuteen uusi singleraita Stuff Like That, jolla ei ole mitään tekemistä Quincy Jonesin vuoden 1978 ykköshitin kanssa, jolla olivat mukana Ashford & Simpson ja Chaka Khan - tämän Quincyn levyn saa edullisena pian myös verkkokaupastamme CD-painoksena. Will Downingin uusi sävelmä on Chris "Iso koira" Davis yhteistyötä, ja leppoisasti jolkutteleva midtempoinen, jossa on hyvin tarttuva melodia ja kieli poskella -tyyliin kirjoitettu kertosäehokema. Joskus 80-luvulla tästä olisi voinut saada ison hitin.

Muut uudet raidat ovat hieman pettymyksiä. What Would You Do? on aurinkoisissa reggae-rytmeissä keinuva rallatus, jolla lyriikka kuuluu "what would you do if today was your last day" - todella syvällistä ja hieno musiikillinen tausta tuohon teemaan;-) Ehkä suurimmat odotukset kohdistuivat kuitenkin uusiin balladeihin You Were Meant for Me ja Never Find Another One. Ikävä kyllä molemmat ovat "Iso koira"-tuotannossa ajanmukaisine riisuttuine taustoineen, mutta edellinen on suht onnistunut duettoesitys Avery Sunshinen kanssa ja jälkimmäinen Downing-Gary Taylor-Chris Davis-yhteistyönä syntynyt alakuloinen Gary Taylor-tyylille uskollinen sofisti-soul-balladi.

Albumin loppuun on kompromissiksi meille Downingin vanhoille faneille sitten laitettu yksi raita, jolla soittavat pelkästään aidot muusikot, ja Downing vetelee sillä kymmenen minuutin ajan uusiksi vanhoja bravuureitaan I Go Crazy, Wishing on a Star ja I Try studiossa livenä. Tuo rittänee osoittamaan, että Downing olisi toki edelleen kova sana livenä - toivottavasti hänet saadaan joskus esim. jollekin Euroopan jazz-festivaalille esiintymään!

Tilaa verkkokaupastamme
(Rating: ***1/2)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page