Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

WILL DOWNING All the Man You Need (US Motown)
Levymerkin vaihto Motownille on johtanut selkeään linjanvaihdokseen Will Downingille, ja nopea tyylinmuutos ajanmukaisiin soundeihin herättänee ristiriitaisia tuntemuksia vanhojen Downing-fanien keskuudessa. Kedar Massenburgin valvovan silmän alla Downingia pyritään nyt viemään samaan suuntaan kuin Erykah Badu (Kedarin tunnetuin suojatti) ja vastaavat hip hop-sukupolven jazz-henkisen modernin mustan musiikin esittäjät.
Alkuhämmästyksestä toivuttuaan soul-diggari voi kuitenkin tyytyväisenä todeta, että Downingin musiikin rauhallinen ja jazzahtava perusilme on säilynyt varsin ennallaan taustojen uusista kuvioista huolimatta. Lisäksi tuottajista Regis Branson ja erityisesti James Poyser (tuottanut Erykah Badun ohella mm. Juanita Dailey'ta ja Eric Benet:iä) osoittavat, miten tehdä ajanmukaisia taustoja niin että ne tyydyttävät myös vanhempia soul-harrastajia.
Ainoa taustaltaan turhan street-henkinen raita on Downingin ja Rex Rideoutin itse tuottama avaus Summer Day, jonka jälkeen seuraa Stan Brownin tuottama varsin sielukas Chanté Moore -duetto When You Need Me, joka on upotettu melko pelkistettyyn, pianolla maustettuun beatiin. Tämän jälkeen tunnelma rauhoittuu Badu-maisiiin, cooleihin beat-pohjiin, ja albumin kolme viimeistä raitaa ovat tyylillisesti jo niin sofistikoituja, että olisivat sopineet myös Downingin edelliselle soololevylle.
Levyn parhaimmistosta on ainesta pitkäaikaisiksi Downing-suosikeiksi. Erityisesti Poyserin tuottama Tired Melody on verraton jazz-soul-pala: pohjalla groovaa vahva basso-kuvio (Pino Palladino) ja kappaleen kruunaa Nicholas Paytonin trumpettisoolo Doc Gibbsin perkussioiden ylle. Downing on elementissään vaihdellessaan vokalisointia rauhallisesta luennasta korkeaan liu'utteluun ja ärhäkkään lauluun. Sävelmää on ollut kirjoittamassa Armsted Christian, jonka omaa soolo-CD:tä pidettiinkin Downing-vaikutteisena.
Toinen ehdoton helmi on sade-efektein alkava alakuloinen Everytime It Rains, joka on Downingin, Regis Bransonin ja Audrey Wheelerin yhdessä kirjoittama hieno balladi, jonka beat-pohja on samaa linjaa kuin Ledisin huippualbumin beat-balladit.
Muita maininnan arvoisia kappaleita ovat rennosti etenevä, erittäin värikkäästi tulkittu Share My World, aitojen jousien säestämä Bill Withers -cover Grandma's Hands ja avarataustainen Thinkin' about You.
Tyylivaihdosta huolimatta siis pakkohankinta Downingin vanhoille ystäville. ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page