Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Leon Ware Love's Drippin'
(US Kitchen CD) 22 €

All Around The World – Underneath Your Sweetness – Saveur – Breath On Me – Is It Drippin’ On Yourself – I’m Ooin’ You Tonight – Seriously Nasty – Finger Party – Hands On My Heart – Let Go

Leon Ware on kulttimainetta nauttiva soul-artisti, säveltäjä ja tuottaja, joka tunnetaan parhaiten 1970-luvun yhteistyöstään Marvin Gayen kanssa, mutta hän on myös jatkanut eri artistein tuottamista ja sävellystyötä aina näihin päiviin asti samoin kuin soololevyuraansa omalla Kitchen-merkillään.

Ware aloitti säveltäjänä Motownilla jo 1960-luvulla ja 1970-luvun aluussa kirjoittaen lauluja mm. sellaisille artisteille kuin Isley Brothers, Martha Reeves & Vandellas, Kim Weston, Junior Walker ja Miracles. Leonin sooloura käynnistyi UA-merkillä vuonna 1972 - ks. täydellinen Leon Ware -LP-diskografia Soul Expressin sivuilla.

Leon Waren ensimmäinen oma Motown-levy Musical Massage (1976) on erinomainen, tyylikkään sensuelli teos, joka on juuri julkaistu uudelleen viiden bonus-raidan kera (hinta 15 euroa). Motown-pomo Berry Gordy kuuli joitakin tuolle levylle tarkoitettuja lauluja, ihastui niihin, ja halusi ne Marvin Gayen esitettäväksi – syntyi Marvinin albumi I Want You, joka sekin on juuri julkaistu uudelleen remasteroituna deluxe-painoksena.

Leon Waren ja Marvinin musiikissa on noista ajoista alkaen ollut paljon yhteistä, ja on vaikea kutsua toista esikuvaksi ja toista jäljittelijäksi. Siten vaikka Waren musiikkiin jatkuvasti liitetään kuvaus "Marvin Gaye-tyyppinen", tiedetään, että Ware itse säveltänyt, tuottanut ja sovittanut Marvinin I Want You-levyn, joka tyylillisesti siis on lähinnä Leon Warea omimmillaan pikemminkin kuin Marvinin jäljittelyä. Soundeiltaan ja tyyliltään samantyyppisiä soul-artisteja ovat myös mm. Isley Brothers tai viime vuosilta Kloud 9.

Waren 80-luvun alun Elektra-albumit ovat etenkin Englannissa hyvin suosittuja soul-diggarien keskuudessa. Noiden jälkeen Leon on päässyt levyttämään enää lähinnä omalle Kitchen- levymerkilleen, mutta pienelläkin budjetilla Ware pystyy edelleen luomaan miellyttävän, omaleimaisen soundinsa. On lisäksi muistettava, että Ware on vielä 80- ja 90-luvuillakin jatkanut tuotanto- ja sävellystyötään mm. sellaisten laatu-soul-artistien kuin Maxwell, Mica Paris, Bobby Womack, Jeffrey Osborne, Norman Connors ja Omar kanssa.

Kaikki kriitikot näyttävät olevan yhtä mieltä siitä, että tämä Love's Drippin' on parasta Leon Warea pitkästä aikaa ja siten se on erittäin suositeltava hankinta miehen aiempien fanien tai yleensä sensuellin, sofistikoidun soul-musiikin ystäville. Tunnelma muistuttaa edelleen läheisesti 70-luvun puolivälin I Want You / Musical Massage -levyjä, eli laulanta on korkealta huhuilevaa, paikoin falsetissa liikkuvaa sensuellia tyylittelyä, jota tuetaan kosketinsoittimilla, kitarakuvioilla ja hillityillä rytmeillä. Kitaristina vierailee klassisten 70-luvun soul-soundien maestro Melvin "Wah Wah" Watson, kosketinsoittajana Wayne Linsey.

Levyn kohokohtia ovat balladit Breathe on Me, Hands on My Heart, Let Go, Linseyn jazzahtavan pianosoolon sävyttämä I’m Ooin’ You Tonight sekä eroottisesti väreilevä midtempoinen Finger Party.

Soul Town Rating: ****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page