Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Wanda Walden: Searchin' for Love (1981 reissue)

Wanda Walden: Searchin' for Love

February 28, 2015

Rating: 7/ 10

The original release on US Elektra, 1981
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2014
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Searchin' For Love
2) Take Your Heart
3) Don't You Want My Lovin'
4) Lost And Found
5) Wanna Love You Tonite
6) Holdin' On
7) Just To Love You
8) It's Gone Now
Bonus Tracks:
9) Don't You Want My Lovin' (7" Version)
10) I Must Be Dreamin' (12" Version)

Narada Michael Walden oli vuonna 1981 tulikuuma tuottaja saavutettuaan parin edellisen vuoden aikana isoja hittejä omilla sekä Sister Sledgen ja Stacy Lattisaw'n levyillä. Tämä Searchin' For Love on Naradan veljen vaimon Wanda Waldenin ainoaksi jäänyt albumi, jonka Narada tuotti. Ehkä vastoin kaikkia odotuksia - ja varmasti monen pettymykseksi - albumi ei kuitenkaan satsannut erityisesti diskofunkiin, vaan edusti ennemminkin Emotions / Sheree Brown -linjaista kevyttä soulia, joka sinänsä sopi hyvin Wandan kirkasääniselle sopraanolle.

Toki albumin menopaloista nostettiin singleksi se ilmeisin Naradan diskofunk Don't You Want My Lovin', joka ei kuitenkaan yltänyt listoille, ja siihen floppasi albuminkin myynti. Tuo Don't You Want My Lovin'muistuttaa Naradan Chic-vaikutteisinta diskoilua, eli se rakentuu basistin ja rytmikitaristin sähäkkään riffailuun, mutta ilmeisesti sitten itse sävelmä oli liian keskinkertainen, jotta kappale olisi päässyt laajempaan radiosoittoon.

Tiskijukat ja tanssimusiikin ystävät varmasti kuitenkin pettyivät itse albumiin, sillä koko albumilla on vain vähän diskokelpoisia raitoja. Holdin' on on levyn toinen klubiraita, puhaltimilla ja perkussioilla vahvistettu kevyt diskofunk, jolla Herbie Hancock vierailee syntiikkasooloilemassa, mutta sävelmä on tässäkin hyvin vaatimaton, ja siksi tästäkään ei ole noussut mitään klubiklassikkoa.

Albumin loppu materiaali oli siis pääosin rauhallista soulia erinomaisin kärkimuusikoiden soittamin taustoin. Naradan tuotannossa levylle oli saatu soittamaan jo mainitun Naradan (rummut) ja Herbie Hancockin lisäksi mm. Randy Jackson, Corrado Rustici, Marc Russo ja Wayne Wallace, taustalaulajana oli mm. Gavin Christopher ja säveltäjäkunnassa Naradan ohella mm. Skip Scarborough, Allee Willis ja David Lasley.

Allee Willis tunnetaan parhaiten Earth Wind & Fire -hittien September ja Boogie Wonderland yhtenä kynäilijänä, mutta tälle levylle mies oli kirjoittamassa kevyitä popahtavia mediumeja ja balladeja. Avausraita on pikkunätti puolinopea balladi, jolla Narada vierailee duetoimassa. Tästä varmaankin oli kaavailtu levyn vetonaulaa, mutta eihän tässä ollut oikeaa hittipotentiaalia, vaikka kappale irrotettiinkin albumin kakkossinkuksi. Menestystä ei tullut sen enempää kuin avaussinkulle.

Willisin toinen kontribuutio oli yhdessä David Lasleyn kanssa kirjoitettu Take Your Heart, joka on melko yksinkertainen pop-henkinen laulelma. Lost And Found:illa Willis saa säveltäjäparikseen Skip Scarboroughin, ja tässä on häivähdys tunnelmaa, jota Scarborough tuotti The Emotions-yhtyeelle, mutta jälleen sävelmä ei ole mikään unohtumaton.

Albumin ehkäpä parhaaksi soul-raidaksi nousee Ronnie Brownin kirjoittama hienostunut balladi Wanna Love You Tonite, jossa on ilmava laadukas soul-tausta, ja kappaleen kruunaa Marc Russon fonisoolo. Vaikka Wanda ei ole mikään huippusolisti, hänen kirkas sopraanonsa sopi loistavasti tällaiseen materiaaliin.

Myös päätösraita on aistikas Russon fonin värittämä balladi, ja osoittaa, miten Wandan taipumukset olivat tosiaan aivan muualla kuin disko/klubimusiikin maailmassa, jonne häntä pyrittiin viemään vain tunnetumman sukulaisensa takia.

Toista albumia Wanda ei päässyt enää levyttämään, mutta Naradan johdolla julkaistiin vielä Wandan maksisinkku I Must Be Dreamin', jolla Narada yritti johdattaa Wandaa Kashif-hittien syntetisaattorivetoiseen maailmaan. Eipä noussut tämäkään listoille, ja siihen loppui Elektran usko Wandaan. Albumin kansiteksteissä Alex Henderson on haastatellut sekä Naradaa että Wandaa, joka kuulemma edelleen esiintyy Miamin alueella silloin tällöin laivaristeilyillä ja klubikeikoilla.

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle Back to our (English) home page