Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

VANEESE THOMAS Talk me Down
(UK Unleashthe80s Records CD, 2001) 24 €

Täyden kympin levyjä asteikolla 1-10 ei ilmesty kuin muutaman vuoden välein, mutta Vaneese Thomasin uutuusalbumi Talk Me Down on omassa, ajattomassa laatu-soul-tyylissään täydellinen levy. Harvoin niin vokalisti, sävelmät kuin taustatkin ovat kaikki samanaikaisesti kärkitasoa, eikä albumilta puutu myöskään yksittäisiä helmiä, joista parhaat päätyvät soul-diggarien kaikkien aikojen suosikkeihin.
Rufus Thomasin tytär Vaneese levytti soolodebyyttinsä vuonna 1987, mutta ei levyn kohtuullisen hyvästä menestyksestä huolimatta koskaan saanut levy-yhtiöltään jatkosopimusta. Tuo vuoden 1987 oli jo monen soul-diggarin suosikki Anita Baker -tyylisten hyvien sävelmiensä myötä, mutta tämä kakkosalbumi ylittää vielä kaikin puolin tuon lupaavan debyytin. Vaneese on kehittynyt edelleen niin vokalistina kuin laulunkirjoittajana, ja tämän uutuuslevyn soundeista ja soitannasta vastaa todellinen soulin ja jazzin all star -kokoonpano, jossa vilisevät eturivin muusikot ja taustalaulajat (Kirk Whalum, Bob Baldwin, Sharon Bryant, Patti Austin, Cynthia Biggs, James D-Train Williams, Michael Colina etc.).
Erikseen kehuttavia kohokohtia loistavalta albumilta ovat sykkivä, saksofoni- ja kitarasoololla maustettu midtempoinen avaus Til You, mehukkaan puhallinsovituksen kruunaama Magic of You ja sävelmänä unohtumaton tyylikäs nimikappale Talk Me Down. Laulullisesti ehkä rankinta menoa edustavat puolestaan sielukas balladi Dear John... ja järeä, sisko Carlan yhdessä Steve Cropperin kanssa kirjoittama A Woman's Love - viimeksi mainittu on puhdasta vanhaa kunnon Memphis soulia. Omaksi suosikikseen Soul Expressin haastattelussa Vaneese nimeää hieman yllättäen kuitenkin hienostuneen, Patti Austin -tyyppisen päätösballadin A Candle.
Levy on saanut kaikkialla ylistävän vastaanoton, ja eiköhän tämä löydy kärkisijoilta itse kunkin vuoden levyjen listalta. *****

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page