Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Tyrone Brunson: Sticky Situation (1983 reissue)

Tyrone Brunson: Sticky Situation album

May 17, 2013

Original release: US Believe in a Dream 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves UK 2013

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Sticky Situation 2) I Need Love 3) Go For It 4) Don't You Want It 5) The Smurf 6) Hot Line 7) New Wave Disco Punk Funk Rock
Bonus Tracks:
8) The Smurf - 7 " Version
9) I Need Love - 7 " Version
10) Sticky Situation - Instrumental
11) Hot Line - 7 " Instrumental
12) Hot line - 7 " Version
13) Hot Line - 12 " Instrumental
14) Sticky Situation - 7 " Version

Tämän albumin kohdalla aika oli kiistatta kullannut muistot, sillä muistikuva Tyrone Brunsonin musiikista, että mies oli verraton funk-basisti, jolla oli sähäköitä The Reddings-linjan (sama label) disko-funkeja ja joitakin elektro-funk-kokeiluja. Mies ponnahti julkisuuteen loppuvuonna 1982 elektro-funk-instrumentaalilla The Smurf, joka olikin nokkela ja hauska elektro-funk erilaisine efekteineen ja Brunsonin mehevine basso-peukutteluineen. Smurffista kehitettiin tietenkin tanssi, jota opeteltiin pitkin klubimaailmaa. Sinkku nousi sijalle 14. Billboardin black-listalla, vaikka oli puhdas instrumentaali.

Tyronelle tuli sitten kiire kyhätä albumi, joka saatiin markkinoille maaliskuussa 1983, ja tuloksen voi kuulla tästä. Kiireessä mies sai aikaan seitsemän raidan albumin eli kuusi lisäraitaa The Smurfin ohella, ja rehellisesti sanoen kukin niistä olisi ollut parasta jättää instrumentaaleiksi, siksi säälittäviä olivat melodiakyhäelmät instrumenttipohjien ylle. Laulupuolesta nyt puhumattakaan.

Hyvänä esimerkkinä albumin nimikappale Sticky Situation, jossa vocoderilla ja laulaen toistetaan "sticky situation, situation sticky", jossa onkin sitten tiivistettynä melodiapuolen "parhaat" ideat. Mutta taustalla paukkaa kyllä mallikkaasti Brunsonin funk-basso, jota olisi kernaasti kuullut enemmänkin ihan instrumentaalina. Brunsonin itsensä ohella levyllä soittavat vain syntiikkavelho Fred Zarr, sekä perkussionistit Steve Thornton ja Bashiri.

FTG on jälleen tehnyt huolellista työtä uusintajulkaisunsa kanssa, Allmusic.comin Alex Henderson on laatinut kansitekstit, ja erilaisilta makseilta ja sinkuilta on kerätty peräti 7 bonus-raitaa, jotka eivät kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että albumi oli kovin hätäisesti ja vähistä aineksista kyhätty. Hendersonin kansitekseistä selviää, että Brunsonin tausta oli Osiris-yhtyeessä 1970-luvulla. The Reddings -yhteyksiä Henderson ei hoksannut.

Funk-basistin soololevy kiinnosti kuitenkin vuonna 1983 mustaa yleisöä USA:ssa niin paljon, että albumi nousi black-listan sijalle 25., ja follow up -sinkuista Sticky Situation sijalle 25. ja Hot Line sijalle 70. Soundillisesti Brunsonin musiikki oli suoraa sukua samalla Believe in a Dream -labelilla levyttäneelle The Reddingsille, jolla samaan tapaan basisti hallitsi vahvasti yleisilmettä. Yhteinen nimittäjä oli tuottaja Russell Timmons, jota FTG ei tuttuun tapaansa kreditoi. Otis Reddingin poika Otis III on kahden raidan kirjoittajana, myös The Smurfin. Elektroon Brunson ei juurikaan tällä albumilla kajonnut tuota The Smurfia lukuunottamatta, ja silläkin oli pääosassa funk-basso. Funkillisesti ärhäkin raita oli Go for It, jolla Brunson vetää Cameo-maisia hokemia kuplivan basso-pohjan yllä. Hot Line muistuttaa eniten The Reddingsiä.

Ideoiden totaalinen loppuminen ilmenee pahimmin sitten päätösraidalla New Wave Disco Punk Funk Rock, joka on ihan yhtä järkyttävä kuin nimensä.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle