Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

TOWER OF POWER The Oakland Zone
(US OR Music CD) 22 €

1. Eastside...
2. Give Me Your Love
3. Get What You Want
4. Could've Done It Better
5. This Type Of Funk
6. Pocketful of Soul
7. Remember Love
8. Oakland Zone
9. Life Is What You Make It
10. Happy Bout That
11. Stranger In My Own House
12. Back In The Day
13. Page One
14. ...Eastside

Ei varmasti ole sattumaa, että sekä Earth, Wind & Fire että Tower of Power ovat nousseet todelliseen renessanssiin kuluneen kevään ja kesän aikana. Kumpikin yhtye oli parhaimmillaan 70-luvulla, jolloin ne edustivat puhallinsektioineen isojen soul/funk-yhtyeiden eliittiä. Kun molemmat yhtyeet ovat hapuilleet 80- ja 90-luvulla eri suuntiin, usein kopioiden aikansa muotitrendejä, 70-luvulla nämä yhtyeet olivat edelläkävijöitä ja esikuvia lukemattomille muille yhtyeille ja muusikoille. Vihdoin molemmat yhtyeet ovat lakanneet juoksemasta viimeisimpien trendien perässä, ja keskittyvät luomaan sellaista musiikkia, jota yhtyeen pitkäaikaiset fanit diggaavat ja jollaisella ne aikanaan nousivat maineeseen.

Siten aivan kuten Earth Wind & Fire loistavalla uudella Promise-levyllään, Tower of Power palaa tällä levyllä 70-luvun soundeihin tuhdilla, aidolla funk/soul-soundilla vanhan tavaramerkkinsä, maanläheisen ja räväkän torvisektionsa johdolla.

Jos Tower of Powerin funkit ovat kautta historian turhankin tiiviisti seurailleet laulumelodioita, tällä albumilla on useita suorastaan klassisia party-funkeja, joilla meno luodaan tiukan, JB's-tyyppisen funk-grooven myötä, ja laulupuoli rakentuu "miehekkääseen" chantiin ja hokemiin, kuten maanmainioilla funkeilla Get What You Want, This Type Of Funk, Back in the Day ja Oakland Zone, jotka taatusti ovat jokaisen vanhan funk-diggarin makuun.

Toisaalta Tower of Power on viime vuosikymmeninäkin kyennyt luomaan silloin tällöin myös tasokkaita laulu-soul-helmiä, joiden tulkit ovat jatkuvien päävokalistivaihdosten myötä alati vaihtuneet, mutta sekä tulkinnat että melodiat ovat olleet sitä luokkaa, että nämä kappaleet ovat nousseet etenkin Englannin Soul Weekendereillä "anthem"-luokkaan eli eräänlaisiksi kestosuosikeiksi. Expansionin Soul Toegetherness 2000 -kokoelmalla oli mukana Tower of Powerin vuonna 1997 levyttämä verraton It Really Doesn't Matter, ja tältä levyltä sille tulee useampikin jatko-osa, kun huippuluokan soul-raidat Remember Love, Happy about That ja Could've Done It Better on jo ehditty noteerata korkealle saarivaltakunnassa. Viimeksi mainitun raidan upeata pasuunasooloa (Mike Bogart) täytyy vielä erikseen kehua!

Laulusolistina tällä levyllä on jälleen uusi nimi, Larry Braggs (kuva yllä), jota ei ole suotta kehuttu, sillä mies on klassinen soul-kurkku, jolla vaikutteet tulevat James Brownin, Johnnie Taylorin ja vastaavien ikonien suunnalta – ja skaalaa siis riittää rankasta funkista sielukkaaseen balladisouliin.

Jos vielä epäilyttää levyn hankinta, kuuntele omin korvin ääninäytteet Tower of Powerin kotisivuilta: http://www.bumpcity.com/albums/oaklandzone.html. – niin voit itse todeta, että klassinen funky soul ei tästä juuri parane!
Soul Town Rating: ****1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page