Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Tom Browne: Rockin' Radio (1983 reissue)

Tom Browne: Rockin' Radio album

May 10, 2013

Original release: US Arista 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2013

Rating: 6/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Rockin' Radio 2) Crusin' 3) Turn It Up (Come On Y'All) 4) Angeline 5) Brighter Tomorrow 6) Never My Love 7) Mr. Business 8) Feel Like Making Love

Bonus tracks:
9) Bygones (Extended Remix)
10) Crusin (Dub Version)
11) Rockin Radio (12 Inch Special Mix)

Trumpetisti Tom Browne nosti itsensä kerralla funk-ikoniksi vuoden 1980 ykköshitillään Funkin' for Jamaica, jonka lauloi Chaka Khanin kuuloinen Toni Smith. Sinkku oli poimittu Brownen toiselta GRP-albumilta Love Approach, joka myi kultaa ja ylsi soul-listaykköseksi albuminakin. Kappale on niitä klassisia funk-hittejä, jotka myivät kultaa yltämättä koskaan pop-listoille asti. Sehän jos mikä on laadun tae!

Ikävä kyllä nuo taisivat olla viimeisiä aikoja, jolloin jazz-funk-artisti saattoi yltää ykköshitteihin vielä soul-listoilla. Syntetisoituva musiikkimaailma pakotti tai yllytti nopeasti myös jazz-artistit 80-luvun alussa koneellisiin tietokoneohjelmoituihin kokeiluihin, ja seuraavan kerran Tom Browne ylsikin listakärkiin (sijalle 11.) tältä vuoden 1983 albumilta poimitulla Rockin' Radio-hitillään, joka oli Tom Brownen vastine Herbie Hancockin Rockit-elektrofunk-hitille, joka vain muutama kuukausi aiemmin oli myynyt kultaa ja yltänyt soul-listakuutoseksi. Kappaleen tausta oli siten samanlainen elektro-funk-nakutus Afrika Bambaataa/Arthur Baker -vaikutteineen kuin Rockit, mutta Brownen kunniaksi pitää mainita, että taustan päälle sentään kuultiin ihan oikeata trumpettisooloilua - lauluosuudet olivat tietenkin vocoderilla, joka oli 80-luvun alun vastine tämän päivän autotuunatulle robottilaululle. Kappaleesta vastasi itse asiassa toinen soul/jazz-piireistä elektroon siirtynyt artisti ja tuottaja Maurice Starr yhdessä Michael Jonzunin (Jonzun Crew) kanssa.

Funky Town Grooves julkaisi jo vuonna 2011 uudelleen Tom Brownen vuoden 1984 albumin Tommy Gun, mutta nyt vuonna 2013 sitten tämän vuoden 1983 paremmin menestyneen Rockin' Radio-albumin. Tuo elektro-hitti oli kuitenkin onneksi ainoa Starr-Jonzun-tuotos albumilla, ja loppu albumi oli hieman "perinteisempää" synteettistä funkia. Ja tosiaan pitää korostaa, että levyn toisella elektro-taustaisella nakutuksella Cruisin' Browne lakkaamatta pusertaa tiukkaa trumpettisooloaan tietokonenaksuttelun ylle.

Tällä albumilla oli kätkettynä kuitenkin myös todellinen jazz-funk-helmi, kappale nimeltään Brighter Tomorrow, joka ainakin brittien laatusoul-ringeissä on noteerattu korkealle vuosien saatossa. Kappaleessa on rauhallinen bassosyntikan hallitsema midtempo-rytmi, jonka ylle Carol Woods laulaa kuulaalla sopraanollaan Clifford Branch Jr.:n hienoa soul-sävelmää. Erittäin tyylikäs esitys ja todellinen grower eli kasvaa kuuntelukertojen myötä.

Albumin balladit ovat myös hyvin perinteistä jazz-funkia Freddie Hubbard -tyyliin. Joukossa on myös kaksi cover-laulua, 60-luvun pop-hitti Never My Love ja Roberta Flack-hitti Feel Like Making Love. Jälkimmäinen on täysin akustisesti tulkittu, yhdessä jazz-kitaristi Bobby Broomin kanssa. Expansion on muuten kunnostautunut Bobby Broomin kahden 1980-luvun albumin (Clean Sweep, 1981 ja Livin' for the Beat, 1984) uusintajulkaisijana 2on1 CD-pakettina. Balladien väliin jäävä Mr. Business on Marjorie Barnesin ärhäkästi tulkitsema funk, jolla selvästi haettiin Funkin' for Jamaica-tunnelmia. Ei tämä heikko ole, mutta ei yhtä lailla maaginen kuin esikuvansa.

Bonus-raidoissa on myös edelliseltä Tom Brownen albumilta Yours Truly poimittu Bye Gones, joka on Keith Jonesin nasaalilla tenorillaan laulama funk. Kappaletta kokeiltiin sinkkuna vuonna 1982, mutta se jäi minihitiksi (sija 72.).

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle