Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat
EXPANSIONIN SOUL TOGETHERNESS -SARJAN PARAS LEVY:


Kuvassa Kelli Sae - yksi Soul Togetherness 2003 -kokoelman huippuartisteista

Soul Togetherness 2003: Fifteen Modern Soul Room Gems

UK Expansion 2003 CD 22 e

1) Tower of Power: Nothing Like It
2) Melody Sexton: New Beginnings
3) Impromp2: Give It Up
4) Unified Tribe: Take It All
5) Kelli Sae: Can’t Wait
6) The Futures: Party Time Man
7) Renee Geyer: Be There in the Morning
8) Gift of Dreams: Feel It
9) Ruby Andrews: Merry-Go-Round
10) Niteflyte feat. Jean Carne: If You Believe
11) Denise Tichenor: There’s No Me without You
12) Melody Stewart: I Must Say Goodbye
13) Ebony Alleyne: In Love with a Stranger
14) The Frank Popp Ensemble: Breakaway
15) The Chestnut Brothers: Travelin’ On

Expansion on julkaissut joka syksy vuodesta 2000 alkaen mukavia Soul Togetherness -kokoelmia, jotka keskittyvät brittien soul weekender -tapahtumien suosituimpiin tanssikappaleisiin. Tämä juuri ilmestynyt uutuus taitaa olla tähän asti paras.

Tower of Powerin Nothing Like It oli yhtyeen kesällä ilmestyneen komean Oakland Zone -albumin Euroopan-painoksen bonusraita. Kappale on samanlaista 70-luvun alun soundeissa etenevää vauhtisoulia kuin esimerkiksi Could’ve Done It Better tai Happy about That.

Impromp2:n loistavan The Definition of Love -albumin Englannin-painoksella, jota myymme 24 euron hintaan, oli mukana kaksi bonusraitaa. Näistä Give It Up on Freddie Washingtonin funkbasson hallitsema tanssikappale.

Levyn paras raita on brittiläisen Niteflyte-yhtyeen If You Believe, jolla vokalistina vierailee itse Jean Carne. Kappaleen levytti alun perin Act of Faith -yhtye vuoden 1997 Release Yourself -albumilleen. Tämä selittyy sillä, että Niteflyten perustaja Tony Campbell oli myös Act of Faithin päämies. Saksofoni, kevyt kosketinsoitinsooloilu, vibrafoni ja imevä 80-lukulainen backbeat saanevat jokaisen soul-harrastajien hyväksynnän. Carne laulaa totutun tyylikkäästi.

Erikseen on mainittava myös saksalaisen DJ:n Frank Poppin hyvällä maulla luotu northern soul -pastissi Breakaway, jolla varsinkin vokalistin, manchesterilaisen Family Brownin sielukas tulkinta hämmästyttää.

Incognitossa viime vuodet vaikuttaneen huippuvokalisti Kelli Saen toiselta sooloalbumilta on poimittu Whispersiä lainaava disco-pastissi Can’t Wait.

Levyn päättää The Chestnut Brothersin saksofonilla maustettu kevyt menopala Travelin’ On. Chestnutin veljekset levyttivät 90-luvun alussa nimellä Brotherly Love pari todella maukasta indie-soul-palaa (Hey Sweet Lady ja Whole Lotta You in Me).
70-luvun valinnoista etukäteen kiinnostavin oli australialaisen Renee Geyerin versio kappaleesta Be There in the Morning, joka tunnetaan Adarithan Norman Connorsin Invitation-albumille (Arista 1979) laulamana sofistikoidun soulin helmenä. Reneen samana vuonna äänittämä otto ei sekään ole huono, joskin tuotanto, josta vastaa Motown-veteraani Frank Wilson, ei ymmärrettävästi pärjää Connorsille.

Futures-yhtyeen loistavalta The Past, the Present and the Futures -albumilta (Phil. Int. 1978) on poimittu mukaan sen hyväntuulinen, O’Jaysin 70-luvun tanssiklassikkoja muistuttava singlelohkaisu Party Time Man.

80-luvun harvinaisuuksien metsästäjille on tarjolla kaksi mielenkiintoista esitystä: Gift of Dreamsin ilmava keskitempoinen Feel It, Chicagon soul-soundia vuodelta 1983, ja juurevalta kuulostavan Melody Stewartin vain Kanadassa julkaistu two-step-ura vuodelta 1980.

Hyvä uptempo-soul on nykyään katoava luonnonvara, mutta tällä kokoelmalla sitä on tarjolla epätavallisen runsaasti. * * * *


Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page