Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

THREE DEGREES

Standing up for Love

(US Funky Town Grooves CD, 2012)
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1977, US Epic)
Soul Town Rating: ***1/2
Buy this album from our CD Shop

1) Standing Up For Love 2) What I Did For Love (From The Musical 'A Chorus Line') 3) Just Leave Me Alone 4) Macaroni Man 5) Gee Baby 6) People With Feeling 7) In Love We Grow 8) We're All Alone 9) Standing Up For Love (Reprise)
Bonus tracks:
10) Toast Of Love (Single Version)
11) Do It (Use Your Mind) (Single Version)
12) Standing Up For Love (Single Version)


Amerikkalainen tyttötrio Three Degrees muistetaan parhaiten Philadelphia International -kautensa hiteistä When Will I See You Again (platinahitti vuodelta 1974, pärjäsi paremmin pop-listoilla kuin soul-listoilla) ja TSOP (The Sound of Philadelphia) - jälkimmäinen oli USA:ssa suositun Soul Train -TV-ohjelman Soul Train teema.

Jännä, että itsellekin oli Three Degreesistä jäänyt vahvasti tuo Philadelphia International -leima, vaikka tosiasia oli, että yhtye ei ehtinyt levyttää PIR:ille kuin kaksi studioalbumia, ensin vuonna 1973 PIR-debyyttinsä Three Degrees ja sitten vuonna 1975 albumin International. Näitä täydensivät sitten kaksi live-albumia, toinen Japanissa ja toinen Englannissa äänitetty (Live in London -PIR-kiekon uusintajulkaisu tuli pari vuotta sitten Edseliltä Englannissa). Mikään yhtyeen neljästä PIR-albumesta ei yltänyt edes Billboardin soul-albumilistan top 30:een, ja tähän lienee loppunut Gamble & Huffin intressi yhtyeeseen, ja kaksikko keskittyi 70-luvun lopulla ja 80-luvulla kieltämättä vielä paljon laadukkaampaan tyttöyhtyeeseen The Jones Girls.

Three Degreesien PIR-kautta edelsi pitkä rupeama Swan- ja Roulette-levymerkeillä, ja näiden kausien kokoelmia on paljon tarjolla CD:näkin. BBR on julkaissut juuri CD:nä yhtyeen vuoden 1970 Roulette-albumin Maybe, ja aiemmin BBR on jo uudelleenjulkaissut molemmat PIR-studioalbumit, sekä vuosien 1978-79 diskotuotokset Ariolalla, nimeltään New Dimensions ja 3D.

PIR-levyjen ja Ariola-kauden väliin jäi kuitenkin kahden vuoden ja yhden albumin kausi Epic-merkillä. Wikipediassa mainitaan albumidiskografiassa tosin myös albumi A Toast of Love, ja sen niminen sinkku tulikin ulos (se on liitetty myös tälle CD:lle bonus-raidaksi), mutta ei koskaan samannimistä albumia, joka oli kuulemma suunnattu vain kaukoidän markkinoille, ja ehkä sitten julkaistu jossain Aasiassa, jos ollenkaan. Japanissa julkaistiin jossain vaiheessa samanniminen CD-albumi, josta en tosin ole varma, oliko kyseessä tuo mystinen albumi vai pelkkä kokoelma. Vuoden 1977 julkaisu Standing up for Love on nyt joka tapauksessa Funky Town Groovesin uudelleenjulkaisuna vihdoin saatavana myös CD:nä.

Three Degrees oli pop-vivahteisuutensa myötä itse asiassa suositumpi Englannissa kuin USA:ssa, ja sekä PIR-levyt että Ariola-kauden albumit nousivat korkeammalle Englannin listoilla kuin yhtyeen kotimaassa Yhdysvalloissa. Tämä Epic-albumi ei kuitenkaan noussut myöskään Englannissa listoille. Ja kuinka ollakaan, albumin musiikki on ihan perinteistä soulia, ainakin verrattuna yhtyeen eurodisko-tyyppisiin tekeleisiin 70-luvun loppuvuosina, kun yhtyeen tuottajaksi tuli Donna Summer -levyiltä tuttu Giorgio Moroder. Tämä vuoden 1977 albumi oli sen sijaan vielä levytetty ja miksattu Philadelphian legendaarisessa Sigma Sound Studiossa, ja tuottajina olivat Richard Barrett ja Richard Rome.

Kansiteksteissä hieman ihmetyttääkin yhtyeen jäsenen Valerie Holidayn kommentit, että "you couldn't put it on an r&b list. It had a combinaton if pop, r&b. A lot of varied moods". Poppia ja diskoa oli nimittäin paljon enemmän yhtyeen myöhemmillä albumeilla kuin tällä, joka ainakin minut suorastaan yllätti soul-pitoisuudellaan. Yhtyeen suosiota Brittein saarella kuvastaa muuten hyvin se, miten tämä uusintapainos loppui melko nopeasti Funky Town Groovesilta, ja voinee ennustaa julkaisun hinnan nousevan nopeasti painoksen loppumisen myötä.

Albumin perinteisintä soulia edustaa vuoden 1965 Swan-levymerkin Gee Baby (I'm Sorry) uusintaversio, jossa on hyvin intensiivinen tunnelma, hienoa harmonisointia yhtyeeltä ja laadukas sovitus jousisektioineen. Tämä on todella kaukana yhtyeen 70-luvun tuotannon disko- ja pop-väritteisestä ilmeestä. Myös sellainenn kappale kuin Macaroni Man kuulosti jo nimeltään sellaiselta, että se olisi pop/disko-linjaa, mutta raitahan on yllättävänkin maanläheinen ja lähes funky soul-raita, sellainen jonka olisi voinut kuvitella ehkä ennemminkin LaBelle-yhtyeen albumille kuin Three Degreesien levylle.

Viisi ja puoli-minuuttinen avausraita ja albumin otsikkomelodia Standing up for Love edustaa sitten tätä Three Degreesien 70-luvun tyylille tunnusomaisempaa tanssilattia- kelpoista linjaa, mutta ainakin vanhoille PIR-faneille tämä kelpaa hyvin, siksi lähellä tunnelma on Gamble & Huff-tallin PIR-soundia. Aika ihme, ettei tätä saatu listoille asti.

Balladeista What I Did for Love on Broadway-musikaalista poimittu laulu, ja sellaisenaan tyypillisen melodramaattinen, mutta ei liian viihteellinen tai sokerinen, vaan oikeastaan yllättävänkin juurevasti tulkittu. Yhtyeen kokoonpano vuonna 1977 oli Sheila Ferguson, Valierie Holiday ja Helen Scott, joista viimeksi mainittu palasi yhtyeeseen kymmenen vuoden tauon jälkeen, kun Fayette Pinkney jätti yhtyeen.

Ehkä pop-maisinta antia albumilla on lopulta Boz Scaggs-cover We're All Alone, mutta kyllä sitäkin Three Degrees -kolmikko yrittää värittää soulin puolelle.

Kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys ja kun albumi jäi aikanaan kokonaan listojen ulkopuolelle singleineen, niin oikein tervetullut uudelleenjulkaisu.

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page