Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Joneses: The Joneses

April 26, 2014

Now available at UK BBR reissue CD, 2011

Rating: 8/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1977)
1) Who Loves You
2) In Love Again
3) (If You Could Have) Your Love For A Song
4) All The Little Pieces
5) Music To My Ears
6) Lies
7) Groovin' On Ya
8) Merry Go Round
9) Universal Love
10) Rat Race

Heikki Suosalo ehti kehua tämän levyn jo Soul Express -verkkolehden arviossaan marraskuussa 2011, mutta lisätään tähän omat kehut. En ollut itse tätä albumia aikanaan tajunnut ostaa vinyylinä, mutta oli hienoa saada tällainen Philly-soulin aarre vuodelta 1977 CD-formaatissa mid price -hintaan.

Yhtye oli kotoisin Pittsburghista (Pennsylvania), mutta Philly-soundit selittyvät tuottaja Bobby Elin myötä, joka toi tutut Philly-muusikot ja -sovittajat, kuten Ron "Have Mercy" Kersey, Dennis Harris, Michael "Sugar Bear" Foreman, Larry Washington, Jack Faith ja tutun svengaavat Don Renaldon jouset ja torvet.

Melodinen Tavares-tyyppinen tanssipala Who Loves You avasi albumin Jimmy Richardsonin särmikkään tenorin johdolla, eikä tästä tyylistä ollut myöskään The Spinners kovinkaan kaukana. Kappale julkaistiin singlenä, mutta ilman listasijoitusta.

Menopuolella yhtyeen baritoni Harold Taylor ei toisaalta tykännyt siitä, että hänestä yritettiin muokata Pendergrass-kloonia: "I had to sing the led on Music to My Ears and they were trying to make me sound like Teddy Pendergrass. I don't even have the same range as Teddy. It was one of the the worst songs I've ever led, because it wasn't me". Harold Melvin / O'Jays -linjainen midtempo-groovailu Universal Love toimii kuitenkin enemmän kuin mallikkaasti.

Yhtenä esikuvana oli myös The Temptations, ja Temppareiden tavoin The Joneses-yhtyeen valttina olivat eri tyyliset päävokalistit, joita voitiin vuorotella eri raidoilla ja välillä saman laulunkin aikana. The Joneses-yhtyeellä olikin Temptationsien tapaan järeä raspikurkku, korkeaääninen tenori ja bassolaulaja, yhtyeen perustaja Glenn Dorsey. Temptations-tyylistä vuorottelua rikkaimmillaan kuullaan kappaleella Merry Go Round.

Philly-soundisten menopalojen väliin mahtuu pari balladia, ennen muuta klassinen Philly-soul-balladi All the Little Pieces, jonka noteeraan samaan sarjaan Philadelphia soulin saman aikakauden parhaiden klassikoiden (Harold Melvin & the Blue Notes, The O'Jays) kanssa. Päävokalistina on Jimmy Richardson, mutta monologiosuudet lausuu Isaac Hayes-vaikutteinen Glenn Dorsey.

Menopuolelta nostaisin esiin hieman Trammps-tyyppisen vahvan rullailun The Lies, joka oli myös Who Loves You-sinkun kääntöpuoli. Kakkossingleksi kaavailtiin kepeämpää Philly-raitaa In Love Again, joka laskettiinkin promona markkinoille, mutta varsinaista julkaisua ei ilmeisesti koskaan ilmestynyt. Samalla sukelsi koko albumi ja painui unohduksiin. Hyvä että BBR onnistui tällaisen kaivamaan esille!

16-sivuisen kansimateriaalin on kirjoittanut J. Matthew Cobb, ja on haastatellut siihen tuoreeltaan Bobby Eli'ä ja Harold Tayloria. Hienoa työtä!

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page