Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Brothers: Don't Stop Now
(1976 reissue)

The Brothers: Don't Stop Now CD

July 6, 2015

The original release on US RCA Victor, 1976
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2014

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
Buy the CD from our CD shop


1) Brothers Theme
2) Voce Abousou (Vo-Say Ah-Bu-So)
3) Under The Skin
4) Didn't Want To Hurt You Like That
5) Were You Ready For That
6) Make Love
7) Don't Stop Now
8) Last Chance To Dance
Bonus Tracks:
9) Brothers Theme (12" Version)
10) Make Love (12" Version)
11) Under The Skin (12" Promo Version)
12) Brothers Theme (7" Version)
13) Don't Stop Now (7" Version)
14) Voce Abousou (Vo-Say Ah-Bu-So) (7" Version)
15) The World Is A Mess (7" Version)


The Brothers oli vähintäänkin harhaanjohtava artistinimi pop-rock-mies Warren Schatzin studio-disko-projektille, jolla soittivat pääosin valkoiset studiomuusikot. Tämä tietysti ei tarkoita sitä, etteikö levy voisi olla hyvä, ovathan valkoihoiset muusikot olleet usein niin deep soul-helmien kuin New Yorkin muidenkin tunnettujen diskoprojektien takana. Kansiteksteissä albumia esitellään kyllä varsinaisena mestariteoksena, ja kummastuttavin lausunto oli Schatzin oma toteamus, että albumi oli niin ylittämätön, ettei hän halunnut levyttää kolmatta The Brothers -albumia!

Rehellisesti sanoen muutamalla ensikuuntelulla levy tuntui lemmenlaiva-linjan jousidiskoilulta, mutta kyllähän albumilta nopeasti erottuvat ne kulttiklassikoiksi nousseet boogie-raidat. Parhailla raidoilla on melko maagisia basso-kitarakuviointeja, joita groovaillaan vahvasti perkussiivisten rytmien ylle, ja kaikki muu on toissijaista. Itse asiassa levyn parhaat raidat ovat puhtaasti instrumentaaleja, ja niissäkin raidoissa, joissa on laulumelodiaa, laulanta jää simppelien hokemien tasolle.

Albumin avaava Brothers Theme on kiistaton klubiklassikko, ja siitä on albumiversion (5:59) ohella vielä 7:28 mittainen 12" Bonus-versio. Jousiosuuksia siltäkin mieluusti karsisin pois, mutta rytmiryhmä on iskussa, ja rakentelee boogiaan antaumuksella. Minusta tämä on silti klubien alkuillan taustamusiikkia, eikä mitään tanssilattian täyttäjää prime-aikaan.

Toinen maksisinkkuraita Make Love on kepeämpi, mutta sisältää jazzahtavaa kosketinsooloilua puhaltimilla ryyditetyn, hieman Philly-henkisen grooven ylle. Puhdas instrumentaali tämäkin. Jälleen boogie-henkisempää menoa tarjoaa kolmas maksiraita Under the Skin, jolla George Young puhaltelee saksofonia B.T. Express -henkisen junamaisen funk-grooven ylle, ja tämä on levyn funk-henkisin raita, eikä enää välttämättä mikään valtadiskojen raita.

Kelpo soul-funk-henkistä diskoilua on edelleen Didn't Want to Hurt You Like That, jossa hoetaan simppeliä kertosäettä funk-vaikutteisen grooven ylle, ja George Young puhaltelee fonia jopa hieman Maceo Parker -hengessä. Ehkä levyn soul-henkisin raita on We're Ready for That, joka kuulostaa Philly-henkisen soul-menopalan instrumentaalitaustalta. Jälleen George Young vierailee fonistina.

Ironista kyllä, albumin nimikappale Don't Stop Now on koko levyn löperöintä tavaraa, eurodiskohenkinen jousivetoinen rullaus, vaikka rytmiikkaa ei olekaan eurodiskotasoa vaan soul-henkisempää poljentoa. Päätösraita Last Chance to Dance on myös soul-diskoilun kuuloinen taustaraita puhaltimineen ja jousineen. Voce Abousou (Vo-Say Ah-Bu-So) on flugelhorn-soololla varustettu diskoversio vanhasta samba-laulusta, jolla vierailee Vickie Sue Robinsonin vokalistina. Schatz olikin tuottanut Robinsonin diskohitin Turn the Beat Around. Rytmiikassa on paitsi Latin-piirteitä, myös Miami Soul -sävyjä á la Rock Your Baby.

Varsin tyylipuhdas diskolevy, ja pääosin siis vielä instrumentaalia. Tällaisella lienee melkoisen suppea kysyntä, mutta ymmärrän noiden boogie-raitojen kulttiarvon klubi-DJ-piireissä.

Soul Town Rating: ***1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle