Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

THE TEMPTATIONS IN THE 1980s

Temptations 80-luvulla

Temptations tunnetaan parhaiten 60- ja 70-luvun hiteistään, joita yhtye on myös konserteissaan esittänyt näihin päiviin asti. 1980-luvun Temptations-levyt ovat suurelle yleisölle paljon tuntemattomampia, mutta yhtyeelle itselleen ne olivat myös hyvin tärkeitä, sillä Amerikassa tunnetusti "olet yhtä suosittu kuin tuorein hittisi", eli ilman viime aikojen hittinäkyvyttä alkavat myös live-esiintymispaikat hiipua vaisummiksi ja pienemmiksi saleiksi. Tuoreet hitit toivat sen sijaan jatkuvia TV-esiintymisiä, haastatteluja, medianäkyvyyttä, jotka myös täyttivät konserttisalit. Vaikka niissä sitten yhtye saikin esittää pääosin sikermiä vanhoista hiteistään, riippumatta kuka oli yhtyeen tuorein päävokalisti...

Soulin alanharrastajat ja kriitikot ovat arvostaneet tietyt 1980-luvun Temptations-albumit kuitenkin korkealle, eikä syyttä. Temptations toipui 70-luvun lopun ahdingostaan heti vuosikymmenen vaihteessa, ja Temptations Reunion eli ensin Dennis Edwardsin ja sitten lyhytaikaisesti David Ruffinin ja Eddie Kendricksin paluu yhtyeeseen nostivat yhtyeen nopeasti takaisin parrasvaloihin, mitä auttoivat hyvät tuottajat ja sävelmät, joiden myötä yhtye todella palasi myös listakärkiin. Ei tosin enää ykkössijoille, mutta kuitenkin tasaisen varmasti top teniin, tai aivan kärkikymmenikön porteille.

Yksi olennainen syy Temptationsien arvostukseen 80- ja 90-luvulla oli myös uusi päävokalisti, joka korvasi Dennis Edwardsin tämän lähdettyä ensin soolouralle, ja lyhyen paluun jälkeen sitten vetämään omaa Temptations Review-kokoonpanoaan. Tämä uusi solisti oli Ali Ollie Woodson, jota monet pitävät jopa yhtyeen kaikkien aikojen parhaana solistina, eli Ruffin, Kendricks ja Edwards mukaan lukien. Woodsonilla jos kenellä oli kyky loihtia keskinkertaisemmastakin sävelmästä unohtumaton esitys.

1980-luvun Temptations-levyt olivat pitkään etenkin CD-formaatissa harvinaisuuksia, koska vinyyli- ja CD-aikakauden taitteessa CD-painokset olivat aluksi hyvin pieniä, mutta onneksi japanilaiset ovat nyt julkaisseet jo vuosien 1984 ja 1985 Temptations-albumit uudelleen CD-muodossa, ja toivottavasti lisää seuraa lähiaikoina.

The Temptations Album Discography, Part 3 (1980s)

Power 1980
Give Love at Christmas 1980Temptations 1981
Reunion 1982


Surface Thrills 1983
Back to Basics 1983Truly for You 1984
Touch Me 1985


To Be Continued 1986
Together Again 1987


Special 1989
JATKOA LÄHIAIKOINA...

Takaisin 60-luvun Temptations-esittelyyn

Takaisin 70-luvun Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page