Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Solid Rock
US Motown
Julkaistu 1972
Soul Town Rating: ***
Ei tällä hetkellä saatavana / Not currently available

A 1) Take a Look Around 2) Ain't No Sunshine 3) Stop the War Now
B 1) What It Is? 2) Smooth Sailing (From Now On) 3) Superstar (Remember How You Got Where You Are) 4) It's Summer 5) The End of Our Road

Tästä albumista on otettu ilmeisen pieni CD-painos vuosia sitten. Levystä pyydetään CD-formaatissa käytettynäkin yli 100 puntaa tai 150 dollaria, enkä voi sanoa että rahalle saisi juurikaan vastinetta. Täydellistä Temppari-kokoelmaa tavoitteleviakin kehotan mieluummin odottelemaan edullista midprice-uudelleenjulkaisua tai hankkimaan levyn vinyylinä, joita on saatavana sentään käytettynä muutamalla kymmenellä eurolla kunnosta riippuen.

Itsellänikin levy on tällä hetkellä ainoastaan vanhana englantilaisena kasettina, jolta olen äänitettä kuunnellut harvoin, enkä koskaan ole siitä innostunut. Tämä johtuu ehkä suurelta osin siitä, että albumin Whitfield-maratonit ovat harvinaisen epäonnistuneita, etenkin kun vertaillaan niitä tunnetumpiin Whitfieldin Temptations-teoksiin.

Lisäksi levyn laulut ovat lähes järjestään cover-versioita muiden artistien ohjelmistosta. It's Summer:in Temptations oli itse levyttänyt jo pari vuotta aiemmin Psychedelic Shack-albumille bassolaulaja Melvinin johdolla, nyt sitä pääsi tulkitsemaan Dennis Edwards. Superstar (Remember How You Got Where You Are) on ehkä albumin merkittävin raita, kun kappale oli top ten -listahitti vuodenvaihteessa 71-72, ja itse albumi julkaistiin tammikuussa 1972. Kappaleessa on vielä tuollaista Sly Stone-henkeä, ja kappale esittelee laajasti koko yhtyeen lauluääniä. Temptationsien omassa korkeatasoisessa tuotannossa tämä on kuitenkin varsin keskinkertainen esitys.

Kakkossinglenä Take a Look Around ylsi sekin vielä sijalle 10. Billboardin soul-listalla, kappale on värikkäästi usean vokalistin voimalla laulettu puolinopea, jossa on kellomaisesti tikittävä bassokuvio ja pientä piano- ja kitarakuviointia rytmin lomassa. Sanoituksella tavoitellaan yhteiskunnallisia asioita ja herätellään ihmisiä havahtumaan todellisuuteen. Suuresta mestariteoksesta ei kuitenkaan voida puhua.

Smooth Sailing on kuin tuulahdus 60-luvulta ja muistuttaa Eddie Kendricksin laulamia Motown-poljentoisia hittejä. Tarkoitus oli esitellä uusi falsettiääni Damon Harris, joka ei ollutkaan hassumpi paikkaus Eddien tilalle.

Minusta se, että levyä ei ole innostuttu sen enempää uusintajulkaisemaan, puhuu omaa kieltään siitä, ettei sitä juuri kukaan noteeraa korkealle. Kaiken kaikkiaan lasken albumin Temptationsien uran vaatimattomimpiin.

Temptations 70-luvulla

Takaisin Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page