Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Temptations: Power
Ei tällä hetkellä varastossa. Tilaamme uuden tai käytetyn vinyyli-albumin eri pyynnöstä, lähetä sähköpostia ja pyydä tilaamaan.

Julkaistu 1980
Soul Town Rating: ***1/2

A 1) Power 2) Struck by Lightning Twice 3) Isn't the Night Fantastic 4) How Can I Resist Your Love
B 1) Shadow of Your Love 2) Can't You See Sweet Thing 3) Go for It 4) I'm Coming Home

Temptations oli Atlantic-kaudellaan ajelehtinut tuntemattomille vesille, ja yhtyeen palauttamiseksi huipulle oli sekä vaihdettava levymerkkiä että pääsolistia. Dennis Edwards palasi yhtyeen päävokalistiksi, ja levymerkiksi päätyi shoppailujen jälkeen uudelleen Motown, kunhan Berry Gordyn kanssa päästiin yhteisymmärrykseen paluun ehdoista. Neuvotteluja oli käyty myös Philadelphia Internationalin Kenny Gamblen kanssa, mutta ne eivät olleet johtaneet toivottuun lopputulokseen. David Ruffinin ja Eddie Kendricksin paluuta yhtyeeseen oli väläytelty jo useaan otteeseen, mutta Otis Williams ei halunnut hajoittaa yhtyettä ja pistää matkoihinsa heidän tilalleen rekryttyjä kavereita, kuten Richard Street ja Glenn Leonard, jotka ovat siis edelleen mukana tällä levyllä. Louis Price:lle ei sen sijaan ollut enää paikkaa yhtyeessä, mutta Otisin mukaan häntä ei missään vaiheessa tarvinnut erottaa yhtyeestä, vaan hän itse ymmärsi lopettaa Atlantic-kauden päättyessä, kun huomasi, ettei Temptations ottanut tuulta purjeisiinsa hänen ollessa ruorissa. Yhtyeen pitkäaikaisena basistina jatkoi edelleen Melvin Frankin, vaikka hän olikin jostain syystä vaihtanut alkuperäiseen nimeensä David English; samasta miehestä on siis kyse.

Berry Gordy oli intoillut kovasti uudesta (osin Berryn itsensä kynäilemästä) sävelmästä Power, jota oli ensin ajateltu Motownin nuoremman polven DeBarge-yhtyeelle, mutta kappale oli kuin räätälöity Temptationsille, kun Melvin pompotteli taustalla bassoäänellään Power-pum-pum:ia ja Dennis repi rajuja päävokalistin osuuksia päälle. En tosiaan osaa kuvitella tätä DeBarge-perheen hentoiseen käsittelyyn! Dennis karjuu kappaleessa mm. tällaista lyriikkaa: "One thing I must make perfectly clear / Nuclear weapons all mean fear / Their hands sweat, their fingers itch, I'm the only one you can trust with the switch! Give it to me!"...

Huhtikuussa 1980 julkaistu sinkku ei onnistunut kuitenkaan nostamaan Temptationsia vielä takaisin listahuipulle, vaan jäi niukasti top tenin ulkopuolelle sijalle 11. Albumi Power jäi myös sijalle 13. Itse albumi oli jotenkin vielä kaksijakoinen, A-puolelle oli ladattu kaikki paukut ja B-kylki jäi vaisuksi. Albumi osoittaa hyvin, että Temptations ei kyennyt "omavaraisuuteen", vaan laadukkaammat sävelmät olivat ulkopuolisten apuvoimien kirjoittamia - pääarkkitehtina oli Angelo Bond, joka oli yrittänyt myös soolouraa laulajana 70-luvun puolivälissä - kun taas yhtyeen omat teokset olivat yhä vaatimattomia, kuten Atlantic-kaudella.

Levyn kolme parasta sävelmää avaavat albumin, mutta myös melodinen midtempo-pala Struck by Lightning Twice jäi singlenä vaatimattomalle sijalle 55. Isn't the Night Fantastic on aistikkaasti sovitettu balladi, ja kolmesta yhtyeen itse kirjoittamasta raidasta selkeästi paras. Albumilla käytettiin huippumuusikoita ja sovittajina olivat McKinley Jackson, Paul Riser ja Gene Page, mutta ehkäpä heidän tyylinsä oli jo liiankin perinteistä soulia 80-luvulle, tai ainakin Norman Whitfield-mäiset nerokkuudet puuttuivat.

Loppu levy ei ollut kehnoa, mutta niin sävelmistä kuin sovituksista puuttui hohdokkuus, ja on mielestäni teennäistä hakea tekosyytä levyn menestymättömyyteen muualta kuin itse albumin sisällöstä. Iskevät funkit puuttuvat levyltä, ja yleistyyli on enemmänkin tuollaista hyvin perinteistä ja menopaloilta Atlantic-levyjen tyyliä kuin sitä, millä Temptations loi 70-luvun puolivälin menestyksensä. Ehkä albumi oli vain koottu liian hätäisesti Motownille paluun jälkeen, sillä Otis itse toteaa, että levy oli kolmessa kuukaudessa markkinoilla siitä kun yhtye solmi paluusopimuksen Berry Gordyn kanssa.

-IT

Temptations 80-luvulla

Temptations 70-luvulla

Takaisin Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page