Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
DiscografiatHear to Tempt You
(Japan Atlantic CD) 27,50 €
Julkaistu alun perin 1978, CD-uusintajulkaisu 2007 Japanissa
Soul Town Rating: **
1) Think for Yourself 2) In a Lifetime 3) Can We Come and Share in Love 4) She's All I've Got 5) Shake in the Grass 6) It's Time for Love 7) Let's Live in Peace 8) Read Between the Lines 9) I Could Never Stop Loving You

1970-luvun jälkipuolisko on Temptations-yhtyeen historian heikoin jakso, ja ainoa levy joka tuon periodin kiekoista on uudelleenjulkaistu CD-formaatissa on tämä Hear to Tempt You. Muista voisi tietysti sanoa, etteivät välttämättä ansaitsekaan uusintajulkaisua, mutta silti hieman ihmetyttää, ettei legendaarisen lauluyhtyeen koko tuotanto ole saatavana CD:nä, sillä kysyntää varmasti olisi.

Paperilla tämä Atlantic-albumi vaikutti mielenkiintoiselta, koska se pyrki yhdistämään Tempparit Philadelphia-soundiin, kun tuottajina olivat Norman Harris, Ron Baker ja Earl Young, ja taustat on äänitetty Sigma Sound -studioillaa Philadelphiassa tunnettujen Philly-muusikoiden johdolla. Edellämainittujen ohella soittopuolta ovat hoitamassa mm. Bobby Eli, Ron "Have Mercy" Kersey, Bruce Gray, Larry Washington ja Keith Benson, jolloin soundi oli taattu. Albumin ongelmaksi koitui kuitenkin vaatimaton sävelmistö, sekä toisaalta se, että yhtyeellä ei tuohon aikaan ollut sellaista päävokalistia, joka olisi nostanut tällaiset keskinkertaisuudet suosta. Päävokalistina oli Dennis Edwardsin lähdettyä Louis Price, joka on ehkä vaatimattomin Temps-pääsolisti kautta aikojen.

Varsinaisesti huonoksi levyä ei voi moittia, onhan sekä soitanta että laulanta tasokasta, mutta ne sävelmät... Kun diskokausi alkoi huipentua, varmaan luotettiin että tärkeämpää ovatkin rullaavat taustat kuin ikimuistoiset melodiat, mutta nämä rullailut häviävät esimerkiksi selkeästi Trammps-yhtyeen perustuotannolle, joka oli hyvin samantyyppistä noihin aikoihin. Niissä uskallettiin reilusti heittäytyä groove-linjoille, kun taas tämän levyn menopaloissa eivät oikein vedä taustat sen enempää kuin melodiatkaan.

Tarkempaan, kappalekohtaiseen levyn ruodintaan ei ole aihetta. Kuvaavaa on, etten muistanut yhtään kappaletta niiltä ajoilta, jolloin ensi kertaa levyn kuulin, ja kolmen uusintakuuntelukerran jälkeen ei edelleenkään tehnyt mieli laittaa yhtäkään kappaletta uudelleen soimaan. Eniten iloa levystä on innokkaalle Philly-soul-diggarille, ja heistäkin enemmistö lienee pettynyt albumin antiin.

Japanilaispainoksella ei ole mitään bonus-raitoja, joten sitä voi todellakin suositella lähinnä niille Temptations-faneille, jotka haluavat täydellisen kokoelman yhtyeeltä. Ehkä myös niillä, jotka kuulivat levyn heti tuoreeltaan, on enemmän nostalgisia tunteita albumia kohtaan kuin minulla, joka ostin levyn vasta cut out -pinkoista 80-luvulla.

Temptations 70-luvulla

Takaisin Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page