Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Do the Temptations
Ei tällä hetkellä varastossa. Tilaamme käytetyn vinyyli-albumin eri pyynnöstä, lähetä sähköpostia ja pyydä tilaamaan.

Julkaistu 1976
Soul Town Rating: ***

A 1) Why Can't You and Me Get Together 2) Who Are You (And What Are You Doing the Rest of Your Life) 3) I'm on Fire (Body Song) 4) Put Your Trust on Me B 1) There Is No Stopping (Til We Set the Whole World Rockin') 2) Let Me Count the Ways (I Love You) 3) Is There Anybody Else 4) I'll Take You In

Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut juuri mitään muistikuvaa tästä albumista, kun laitoin sen uudelleen levylautaselle liki 30 vuoden tauon jälkeen. Niinpä kuuntelin sitä nyt vuonna 2008 kuin uutta Temptations-äänitettä, ja eipä voi ainakaan sanoa, että olisi ollut nostalgisia tunteita levyä kohtaan.

Tämä levy jäi Temppareitten jäähyväislevyksi Motownille - toistaiseksi - ja syyt olivat oikeastaan muualla kuin itse äänitteessä (tästä tarkemmin Otis Williamsin Temptations-kirjassa). Joka tapauksessa minusta oli ilmeistä, että Motown ei järin enää satsannut yhtyeeseen, jopa voisi väittää, että yhtiö oli luovuttanut yhtyeen osalta, ja ilmeisesti kuvitteli, että sen päivät alkavat olla luetut. Otis Williams toki kirjassaan ylpeilee sillä, että yhtye pääsi suurelta osin kirjoittamaan albumin materiaalia ja "näyttämään siten kykyjään" muunakin kuin lauluyhtyeenä, mutta se, että Motown ei satsannut albumiin palkkaamalla sille mitään ulkopuolisia huipputuottajia, kertoo omaa kieltään siitä, että Motownin usko yhtyeeseen oli mennyttä.

Lopputuloksena oli albumi, joka ilman muuta ilmensi yhtyeen omaa moniäänisyyttä ja soundia, mutta jolta puuttuvat kaikki huippu-urat ja hitit. Vaikka muusikkoina oli lukuisia huippustudiomuusikoita, levyltä puuttuivat omaperäiset sovitukset, ilmeikkäät ja ikimuistettavat raidat, jotka leimasivat juuri Temptationsien 70-luvun alun levyjä. Do The Temptations on albumi, jota on oikeastaan ihan mukava kuunnella, ja se on kaikin puolin mukiinmenevää Temptations-musiikkia, mutta siitä puuttuu kaikki se loistokkuus ja särmä, joka yhtyeeseen on totuttu liittämään - yleensä huipputuottajien ja -säveltäjien myötä. Yksinkertaisesti: tämä oli parasta mihin yhtye kykeni "omin päin", ja se ei ollut riittävästi, ainakaan listamenestykseen. Albumi jäi sijalle 10. soul-listoilla, pop-listoilla jo sijalle 53., ja LP katosi listoilta jo 12 viikon jälkeen. Erittäin vaatimatonta siis yhtyeen oman mittapuun mukaan.

Ennen muuta albumilta puuttuvat kokonaan listahitit. Sinkkuna julkaistiin puolinopea pompottelu Who Are You, joka ei oikeastaan mitenkään erotu albumilta edukseen, vaan on samantyylinen kuin muukin albumi. Laulanta on kieltämättä komeaa, Edwards vetää sooloa ja muu yhtye värittelee taustoja kertosäkeessä, mutta itse sävelmä on keskinkertaisuus, joka ei ansaitsisi edes sijaa 22, jolle kappale korkeimmillaan nousi.

Itselläni ei ole yhtään suurta suosikkia koko albumilta, mutta myönnän silti kuuntelevani levyä mielellään alusta loppuun. Tämä kuvastaa, että albumi oli tasainen ilman huippuhetkiä, ja tämä koitui kaupallisen menestyksen esteeksi. Joka tapauksessa on todettava, että Otis Williams mainitsee albumin yhtenä yhtyeen suosikkeina, joten se lienee ns. "pakollinen hankinta" myös yhtyeen pitkäaikaisille ystäville. Varautukaa siis kuuntelukelpoiseen ja mukavaan albumiin ilman yhtäkään klassikkoa.

-IT

Temptations 70-luvulla

Takaisin Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page