Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Temptations: The Temptations
Ei tällä hetkellä varastossa. Tilaamme uuden tai käytetyn vinyyli-albumin eri pyynnöstä, lähetä sähköpostia ja pyydä tilaamaan.

Julkaistu 1981
Soul Town Rating: ***

A 1) Aiming at Your Heart 2) Evil Woman (Gonna Take Your Love) 3) The Best of Both Worlds 4) Ready, Willing and Able 5) Open Their Eyes
B 1) Oh, What a Night 2) The Life of a Cowboy 3) Just Ain't Havin' Fun 4) What Else 5) Your Lovin' Is Magic

Yhtyeen seuraava kokeilu oli lyöttäytyä yhteen mm. Spinnersien tuottajana mainetta niittäneen Thom Bellin kanssa. Bellillä oli tunnetusti oma soundinsa ja tuotantotyylinsä, ja albumi on sataprosenttista Thom Bell -soundia, sillä Bell ei muokannut tyyliään Temptationsille vaan Temptations sai muokata oman soundinsa Bellin tyyliin. Jos pitää esim. Bellin Spinnersille tuottamista levyistä, pitää varmasti tästäkin levystä, mutta toisaalta kuten Otis itse jälkeen päin totesi, albumi ei edustanut Temptations-soundia, ja osin siksi se oli myös tuomittu epäonnistumaan kaupallisesti.

Vaikka itse pidän monista Thom Bellin tuottamista levyistä, minusta Temptations ei kovin hyvin istunut Bellin muottiin. Ratkaisuna oli nostaa monipuolisesti eri vokalisteja pääsolisteiksi, ja erityisesti Edwardsin järeä, runnova baritoni ei lainkaan sopinut Bellin popahtavaan ja hienostuneeseen soundiin. Niinpä vokalisteina vuorottelevat myös tuntemattomammat Temptations-solistit, ja lopputuloksena on, että monista raidoista ei mitenkään voi tunnistaa esittäjää Temptationsiksi.

Osa raidoista on siltikin erinomaisia. Erityisesti sinkkuna julkaistu Aiming at Your Heart on tyylikäs Spinners-tyyppinen raita, jonka säveltäjinä ovat tutut nimet 70-luvun Spinners- hittien takaa, Joseph Jefferson, Charles Simmons, Richard Roebuck. Hetkittäin on kuin vokalistina olisi Philippe Wynne, jota Richard Street ikään kuin tuuraa. Taustoilla ovat myös Bellin luottonimet ja -muusikot, äänityspaikka Philly-soulin kehto Sigma Sound Studios Philadelphiasta ja torvista ja jousista vastaa Don Renaldo.

Toisaalta kun muistetaan että elettiin vuotta 1981, niin kappale oli kuin aikakoneella heitetty takaisin vuosiin 1974-76, jolloin tällä soundilla leivottiin kärkihittejä, mutta vuonna 1981 menestys jäi ohueksi. Sijoitus 36. oli varmasti täydellinen pettymys kaikille osapuolille.

Rehellisesti sanoen juuri Thom Bellin omat sävelmät levyllä, yhdessä pitkäaikaisen partnerin Linda Creedin kanssa ajavat tyylillisesti pahiten metsään, sillä ne heijastavat Bellin vaikutteita popin ja klassisen musiikin suunnalta, ja muiden solistien kuin Dennis Edwardsin nostaminen keulille vie vain musiikin yhä kauemmas Temptations-soundista. Välillä on kuin kuuntelisi valkoista poppia, välillä kuin country-levyä. Ja sellaiset laulujen nimet kuin The Life of a Cowboy eivät ainakaan auttaneet asiaa!

Edwardsin tutun räväkästi tulkitsemat menopalat kuten Evil Woman ja Ready, Willing, and Able ovat sen sijaan varsin mukavaa kuultavaa Spinners-mäisesti rullaavissa taustoissaan. Just Ain't Havin' Fun yrittää sen sijaan jotain ihmeellistä rock-funk-otetta ja menee heti metsään. Kaipa kaikilla oli sellainen tunne että Temptationsien pitää uusiutua ja "seurata aikaansa" mutta tämä oli kyllä täysin vikatikki.

Takaisin "juurilleen" tuottaja Bell palaa pehmeästi steppailevalla midtempoisella What Else, joka annetaan Melvin Franklinin bassoäänen sooloiltavaksi. Päätösraita Your Lovin' Is Magic kuulostaa jälleen siltä, että Richard Street yrittää parhaansa imitoida 70-luvun puolivälin Spinners-solisti Philippe Wynne'a, mutta sävelmästä (Preston Glass-Allan Glass-Thom Bell) puuttuu se magiikka, joka nosti Wynne-vetoiset 70-luvun Spinners-raidat listakärkiin.

-IT

Temptations 80-luvulla

Temptations 70-luvulla

Takaisin Temptations-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page