Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

TEENA MARIE:
Uran toistaiseksi paras albumi

TEENA MARIE
La Dona
US Cash Money CD 22 e
1) La Doña-Intro 2) I'm Still in Love 3) Honey Call 4) Baby I'm Your Firend 5) My Body's Hungry 6) A Rose by Any Other Name 7) Off the Chain 8) Makavelli Never Lied 9) Revelations 3: 8 Introduction 10) Recycle Hate to Love 11) The Mackin' Game 12) I Love Him Too 13) I Got You 14) Hit Me Where I Live 15) High Yellow Girl 16) Black Rain 17) I'm on Fire

Valkoihoinen soul-laulaja ja laulunkirjoittaja Mary Christine Brockert alias Teena Marie aloitti levytysuransa vuonna 1979 äskettäin edesmenneen Rick Jamesin suojattina, ja alkuaikoina Teena Marie tunnettiin erityisesti ärhäkkänä funk-artistina (mm. kappaleet I'm a Sucker for Your Love, Behind the Groove, Square Biz). Hiljalleen Teena Marie lahjat myös balladitulkkina huomattiin, ja Portuegese Love vuodelta 1981 on jo klassikon maineessa.

Teena Marien edellinen albumi Passion Play vuodelta 1994 oli hänen uransa kenties paras siihen asti, sisältäen useita todella maukkaita, saksofonintäyteisiä sielukkaita esityksiä (Main Squeeze, Wild Horses, Breakfast in Bed, Passion Play). Tuon jälkeen Teenalta on innokkaasti odoteltu uutta materiaalia, mutta harmillisesti seuraava albumi Black Rain jäi hyllylle, vaikka sen promokopiot olivat osoittaneet että kyseessä olisi ollut todella timanttinen levy.

Onneksi kuitenkin nyt Teena Marien uusi levy La Dona sisältää monia raitoja tuolta hyllytetyltä Black Rain-albumilta - joskin julkaisematta jäi mm. Bobby Womack-duetto With You I'm Born Again.

Päivänvalon näkee kuitenkin nyt mm. Black Rain-nimikappale, joka on vuoden upeimpia yksittäisiä kappaleita: hienostuneessa jazzahtavassa pianopohjassa käynnistyvä balladi, jonka taustaa väritetään loistokkaalla puhallinsovituksella. Tyrone Griffen puhaltaa trumpettiosuudet ja Steve Baxter on pasunisti, Teena Marie irrottelee maukkaasti lauluosuuksillaan ja lyriikat pyörittävät kekseliäitä sanaleikkejä. Kappale on luonnollisesti Teena Marien oma sävelmä.

Toinen alun perin Black Rain-levylle tarkoitettu helmi on duetto Dee Dee O'Nealin kanssa, I Love Him too. Kappaleen sävelmä vaikuttaa ensikuulemalta välittömältä perinteiseltä soul-klassikolta, joka olisi omiaan jonkun legendaarisen Etelän soul-kurkun ryöpytykseen. Hienosti Teena ja Dee Deekin sielukkaan balladin tulkitsevat, Dee Dee on toistaiseksi verraten tuntematon taustalaulajatar, jolla on juureva gospel-väritteinen ääni.

Korkealuokkaiset laatu-soul-tunnelmat jatkuvat tyylikkäällä balladilla I'm on Fire, kun taas midtempoisista Hit Me Where I Live esittelee jälleen maukasta puhallintyöskentelyä.

Uudemmassa materiaalissa on myös R&B-henkisempiä kappaleita, joiden myötä CD nousi USA:n R&B-listan kärkeen, mutta näissäkään kappaleissa ei ole valittamista. Gerald Levertin kanssa duetoitu balladi A Rose by Any Other Name on erityisen vakuuttava kappale, Teenan itse kirjoittama huippuluokan soul-sävelmä, jolla myös Gerald Levert kuulostaa inspiroituneemmalta kuin vuosiin omilla levyillään. Sielukkaasti kieputtelee myös I'm Still in Love. Rick James ehti myös ennen kuolemaansa vierailla Teenan kanssa duetoimassa kappaleen I Got You, joka ei lukeudu albumin parhaimmistoon, mutta on silti kelvollinen mid-tempokappale. Rick Jamesilta on vielä tulossa albumi ennenjulkaisematonta materiaalia.

****1/2Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page