Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Tease

Tease

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2011, Funky Town Grooves (USA)

Albumi julkaistu alun perin 1986, US Epic
Soul Town Rating: 6/10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) The Note 2) Better Wild (Than Mild) 3) Firestarter 4) Body Heat 5) Total Control 6) Soft Music 7) Baby Be Mine 8) I Wish You Were Here

Jos Tease-yhtye olisi levyttänyt tämän albumin 70-luvun lopulla, siitä olisi epäilemättä tullut suuri myyntimenestys, mutta 80-luvun lopulla tämänkaltainen funk oli jo ajautunut pois muodista. Vokalisti Kipper Jones:ista tuli kuitenkin funk-diggarien suosikki, joka piti funkin lippua pystyssä vielä vuosia sen jälkeen, kun listatrendit olivat siirtyneet swingbeatiin, R&B:iin tai street souliin.

Tease-yhtye oli kvartetti, jonka muodostivat veljekset Thomas ja Derek Organ, Kipper Jones ja Jay Shanklin. Yhtyeen soundi muistuttaa niin paljon Minneapolis- soundia ja Time-yhtyettä, jonka riveistä irtautuivat sittemmin tuottajat Jimmy Jam Harris, Terry Lewis ja Monte Moir, että olin itsekin käsityksessä, että Tease on kotoisin Minneapolisista, mutta yhtye on Los Angelesista.

Tuollaista Time-hengessä tehtyä funkia terävimmillään edustaa etenkin albumin avausraita The Note, ja jaksan edelleen ihmetellä, miksi sitä ei lohkottu sinkuksi. Albumin avaussingleksi julkaistiin kuitenkin melodinen midtempo-balladi Firestarter, jonka on kirjoittanut Stephen Shockley, Lakeside -funk-yhtyeen perustajajäsen. Kappale nousi Billboardin soul-listan sijalle 11.

Funky Town Grooves tekee nykyisin perusteellista työtä uusintajulkaisujensa taustamateriaalin kanssa, ja niinpä ennen albumin uusintaprässiä on haastateltu Kipper Jonesia ja Stephen Shockley'ta, ja kirjoitettu sen pohjalta kolmen ja puolen sivun esittely yhtyeestä CD-lipukkeeseen. Yhtyeen debyytti oli itse asiassa julkaistu jo vuonna 1983 RCA-merkille, mutta tuo on minultakin kuulematta. Sopimus Epicin kanssa vuonna 1986 oli kuulemma juuri Lakesiden Stephen Shockleyn ansiota. Jossain vaiheessa myös tuottajana ja kosketinsoittajana tunnetuksi tullut Chuckii Booker soitti myös Teasen riveissä.

Firestarter oli alun perin kaavailtu Lakeside'lle, joka piti laulua liian seksuaalisena, ja niin Shockley tarjosi sitä Teaselle. Shockleyn mukaan myöskään Tease ei aluksi pitänyt laulusta, koska oli enemmän Time-henkinen bändi, ja laulu tuntui liian heppoiselta heidän linjaansa.

Enemmän Teasen Time-vaikutteista tyyliä olikin kakkossinkku Better Wild (Than Mild), joka jäi kuitenkin sinkkulistoilla sijalle 81. Chuckii Booker oli kynäillyt yhtyeelle myös pari raitaa, Total Control ja Baby Be Mine, jotka edustivat Bookerin rohevaa mäiske-linjaa, joka olikin enemmän aikakauden tyyliä kuin nuo Time-linjaiset funkit. Sävelminä Bookerin kappaleet olivat kuitenkin kovin vaatimattomia. Paremmin onnistuu James Brown -modernisointi Body Heat.

Kenneth Edmonds alias Babyface oli noihin aikoihin vielä tunnettu lähinnä Solarille levyttäneen Deele-yhtyeen yhtenä jäsenenä, ja Babyface oli kirjoittanut Teaselle yhden pehmo-balladin nimeltä Soft Music. Soul-näkökulmasta huomattavasti tasokkaampi balladi on päätösraita I Wish You Were Here.

Tease julkaisi vielä vuonna 1988 kolmannen albumin Remember, joka ei noussut lainkaan Billboardin soul-listalle, ja siltä poimittu sinkku I Can't Stand the Rain jäi myös sijalle 34. Yhtye hajosi tuon jälkeen vähin äänin ja Kipper Jones jatkoi soolouralla ja laulunkirjoittajana. Hänen laulujaan ovat levyttäneet lukuisat soul/funk/rap-artistit kuten Kenny Lattimore, Chante Moore, Marva Hicks, Chaka Khan, E.U., Brandy, Wade O. Brown, Silk, Vanessa Williams, MC Lyte ja Queen Latifah.

(Soul Town Rating: 6/10)Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page