Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

TAKA BOOM

Middle of the Night

(US Funky Town Grooves CD, 2009)
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1985, US Mirage)
Soul Town Rating: ***
Buy this album from our CD Shop

1) Middle Of The Night 2) Rock Yo' World 3) Wait And See 4) Love On The Ride 5) Climate For Love 6) Butter Me Up 7) Pleasure Unit 8) Love Bank
Bonus Tracks:
9) Middle Of the Night (Extended) 10) Middle Of the Night (Dub) 11) Love Party (Extended) (From the 1983 Album "Boomerang")


Taka Boom, oikealta nimeltään Yvonne Brumbach (os. Stevens), on Chaka Khanin nuorempi sisko, ja velipoika Mark Stevens soitti Aurra -funk-yhtyeessä. Taka oli 70-luvulla funk-kuvioissa aktiivisesti, mm. George Clintonin Parliament-yhtyeessä ja sittemmin Norman Whitfieldin suojattiyhtyeissä Undisputed Truth ja Dream Machine. Discogs-saitin diskografiassa on kolme sooloalbumia Takalta, vuoden 1979 debyytti Taka Boom (Ariola America), vuoden 1983 Boomerang (Mercury) ja kolmantena tämä Middle of the Night, joka julkaistiin USA:ssa alun perin Mirage-merkillä (Euroopassa Polydor), ja sitä kautta albumi on päätynyt Funky Town Groovesin uusintajulkaistavaksi, kun kaverukset hankkivat Mirage-levy-yhtiön tuotantoon julkaisuoikeudet. Albumin "Limited edition"-painos otettiin vuonna 2009, ja levy on myyty loppuun, mutta Soul Townilta löytyy vielä pari levyä varastosta.

Alkuperäisellä albumilla oli kahdeksan raitaa, jotka edustavat pääosin melodisia moderneja 80-luvun puolivälin menoraitoja. Soundit ovat aikakauden mukaisesti melko synteettiset ja rumpukonevetoiset, mutta Lenny Pickettin foni maustaa useampaa raitaa, ja parilla kappaleella kuullaan myös trumpettia. Taka itse on kovasti isosiskonsa kuuloinen ja häneltä ilmeisesti vahvasti vaikutteet myös fraseeraukseen ottanut vahvaääninen laulajatar, jolla palkeita riittää tuhtiin funkahtavaan menoon. Chaka ja veli Mark Stevens vierailevat taustalaulajina.

Sinkkuna julkaistiin raidat Middle of the Night ja Climate for Love, joista ensimainittu kävi Billboardin R&B-listalla, korkein sijoitus kuitenkin vain 63. Tämä kuvastaa hyvin koko albumia: siinä ei ole mitään vikaa ja levyä kuuntelee varsin sujuvasti alusta loppuun, mutta yksikään raita ei ole sellainen, joka houkuttelisi heti uusintakuunteluun. Eli suuret kohokohdat puuttuvat, toisaalta myös floppejakaan ei ole.

Bonusraitoina on nimikappalesinglestä pari eri versiosta, sekä vuoden 1983 albumilta poimittu Love Party, joka edustaa hieman vanhempaa funk-soundia ja Taka kailottaa taas hyvin Chakamaisesti. Kaiken kaikkiaan albumia voi varmaankin parhaiten suositella Chaka-faneille, joskaan mikään pakkohankinta tämä ei ole. Pienenä painoksena ja loppuunmyytynä levyn hinta saattaa kuitenkin hilautua useisiin kymmeniin dollareihin tulevina vuosina.

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page