Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

1980-luvun soulia ja funkia
Tabu -labelin uusintajulkaisut

Clarence Avantin vuonna 1977 perustama Tabu-levymerkki oli varsin puhdas soul/funk-label 1970-1980-luvuilla. 1970-luku oli levymerkille vielä kevyttä verryttelyä, mutta SOS Bandin menestyksen myötä vuodesta 1980 alkaen Tabu kasvatti nopeasti artistikaartiaan. Todellinen jackpot Avantille oli Terry Lewisin ja James "Jimmy Jam" Harrisin löytäminen tuotantopuolelle, ja Jam & Lewis nostivat sitten huipulle 1980-luvun puolivälissä myös Alexander O'Neal:in ja Cherrellen.

Tabu oli suurimman osan aikaa Columbia/CBS:n jakelussa, ja Tabun uusintajulkaisuja CD-formaatissa saatiin aluksi Japanista Sonyn ostettua CBS:n. USA:ssa Right Stuff julkaisi joitakin suosituimpia Tabun levyjä, ja Euroopassa niitä oli saatavana Sonyn jakelussa. Vihdoin vuonna 2012 BBC Worldwideen nykyisin kuuluva Demon Music Group ilmoitti hankkineensa lisenssioikeudet koko Tabun katalogiin, ja alkoi julkaista Tabun albumeita CD:nä, vinyylinä ja download-versioina Englannissa. Ensimmäiset Demonilla julkaistut Tabu Reborn -sarjan CD:t saivat sosiaalisessa mediassa ja verkkokauppojen forumeilla paljon kuraa niskaan, kun CD-levyillä oli myös vinyyliltä ripattuja äänitteitä, mutta olen itse ymmärtänyt, että noita vinyyliltä äänitettyjä raitoja oli lähinnä bonus-versioista, maxi-sinkuista ja vaihtoehtoisista miksauksista, kun taas itse albumiraidat on saatu suoraan Tabun master-nauhoista.

Oma mielipiteeni näistä bonus-raitojen vinyylirippaus-ruikuttajista käy yksiin tähän Amazon-lukijakommenttiin: "Is this reviewer serious? DJ Richi is the reason a lot of labels don't reissue classic music. Complaints about vinyl rips. And if a label does a reissue without remixes or "all the mixes" because there aren't original masters, then there are complaints that these remixes are left out. Many of the remixes from the 70's and 80's don't have original masters due to deterioration or are lost because they weren't a priority to the label. Clarence Avant from Tabu said Demon Music Group asked and got all the vault content the label had. Not much else to be said."

Demonin Tabu-uusintajulkaisuihin on muuten kyllä panostettu kiitettävästi, CD-kopiot on painettu kirjamaisiin vihkosiin, joissa on "kovakantiset" kannet kuin sidotuissa kirjoissa ja 12-20-sivuisiin vihkoihin on koottu lyriikat, muusikkotiedot, värikuvat ja monisivuiset historiikit kustakin artistista. Jos itse albumilla on aina 7-10 raitaa ja päälle sitten noita vinyylisingleiltä poimittuja bonus-versioita makseilta ja pikkusinkuilta, niin kyllä minusta vastinetta on rahalle kiitettävästi, kun Tabu-uusintajulkaisuja myydään CD:nä jopa alle 7 punnan hintaan ja Suomeenkin tuotuna levyt ovat alle kymmenen euroa kappale. Jolloin ainakin verrattuna 30-40 euron hintaisiin japanilaisversioihin - joilla ei yleensä ole mitään extra-raitoja - pidän Demonin edullista Tabu Reborn -sarjaa todella tervetulleena. Ostakoon hifisti-DJ:t sitten noita tyyriitä japski-julkaisuja, joilla ei ole vinyyliltä äänitettyjä bonus-raitoja.

Käydään Tabu-levyjä läpi FTG- ja BBR-levyjen tapaan albumi albumilta.
Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page