Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Syreeta: Syreeta

August 10, 2014

Now available at UK Cherry Red/Soulmusic.com reissue CD, 2013

Rating: 4/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1980)
1) Blame It On The Sun
2) Let Me Be The One
3) You Bring Out The Love In Me
4) Please Stay - duet with Billy Preston
5) He's Gone
6) Love Fire
7) Here's My Love
8) Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours)
9) Dance For Me Children
10) One More Time For Love - duet with Billy Preston
11) One More Time For Love (Reprise)


Funky Town Grooves oli poiminut uusintajulkaisuun Syreetan vuoden 1982 Motown-albumin Set My Love in Motion, jolla Syreeta todella loisti muutamalla balladilla. Tästä toiveikkaana poimin myös talteen tämän vuoden 1980 Syreeta-uusintajulkaisun. Labelina on nyt Soulmusic.com, joka on enemmän erikoistunut 70-lukuun, ja kieltämättä tämä on enemmän Soulmusicin kastia kuin 80-lukulaista BBR:ää. Julkaisuvuosi on tosiaan 1980, mutta musiikki kuulostaa siltä, että se voisi olla yhtä hyvin 1977-1978, ja tyyli on samankaltaista vanhahtavaa diskoa ja viihdeballadia kuin Motown teetätti esimerkiksi Thelma Houstonille 70-luvulla.

Motown oli siis kerta kaikkiaan ihan pihalla omien tuotantojensa kanssa vuosikymmenen vaihtuessa, ja tämä albumi on siitä ikävä esimerkki. Levy-yhtiö yritti edelleen epätoivoisesti ratsastaa 60-lukulaisen identiteettinsä ja 70-luvun alun singer-songwriter-buuminsa myötä, ja kun vuosikymmen päättyi, vaihdettiin vain rytmit diskomoodiin. Motown tarvitsi tosiaan uutta verta, Rick Jamesin, Teena Marien, Commodoresit yms. itse oman musikkinsa kirjoittavia ja esittäviä artisteja uudistamaan tuota vanhaa tuotantolähtökohtaista soundia, jossa itse artistit olivat pelkkiä marionetteja, laulajia isossa levy-yhtiön koneistossa.

Syreeta oli buukattu yhtiöön Stevie Wonderin vaimona, ja vaikka Syreeta oli ihan taitava laulaja, ei yhtiö kerta kaikkiaan tiennyt mitä tehdä hänelle. Niinpä nytkin on kaivettu pari vanhaa Syreeta-Stevie Wonder-laulua (Blame It On The Sun, Signed, Sealed, Delivered (I'm Yours) , ja muokattu niistä "ajanmukaista" diskoa. Mutta kukaan ei ollut Motownilla huomannut, että vuosikymmen oli taas vaihtunut, ja disko oli mennyt pois muodista. Samaan aikaan kun kaikki muut levymerkit tuottivat jo samaan aikaan tyylikkäitä post-diskoaikakauden äänitteitä, Motown hakkasi päätään seinään tällaisella roskalla. Päätuottajaksi valittu Richard Perry tunnettiin Barbara Streisandin ja Pointer Sistersien pop-hittien takaa, ja juuri kehnompaa valintaa Syreetan tuottajaksi olisi tuskin voitu valita.

Syreeta oli juuri saanut puolivahingossa Britti-pop-hitin elokuvateema-laululla With You I'm Born Again, joka oli duetto Billy Prestonin kanssa, ja tuon innostamana tälle albumille piti tietenkin ympätä kaksi uutta saman tyylin viihdepläjäystä Prestonin kanssa, Please Stay ja One More Time for Love. Niissä on jousivetoiset viihdetaustat, jotka eivät juuri voisi olla enempää out-of-date. Soul-markkinoille näillä ei ollut mitään asiaa, sillä myös With You I'm Born Again oli soul-listoilla minihitti (sija 86 ja listoilta ulos kolmessa viikossa), ja One More Time for Love ei juuri paremmin pärjännyt (sija 72.). Näiden floppien seuraan sopii loistavasti vielä ihan käsittämätön 50-luvun doo wop -laulutyyliä "ajanmukaistava" Chantels-cover He's Gone - josta on tehty orkesteroitua musikaaliviihdettä!

Kaikki nopeatempoiset ovat eurodiskohtavaa jousivetoista vatkausta, joka oli mennyt pois muodista noin kolme vuotta sitten. Olipa karmea floppi koko albumi - sanomattakin selvää, että levy ei noussut lainkaan soul-albumilistalle, vaan floppasi totaalisesti.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page