Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

SYREETA

Set My Love in Motion

(US Funky Town Grooves CD, 2010)
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1982, US Motown)
Soul Town Rating: ***1/2
Buy this album from our CD Shop

1) Quick Slick 2) Move It, Do It 3) You Set My Love In Motion 4) There's Nothing Like A Woman In Love 5) Can't Shake Your Love 6) I Must Be In Love 7) Wish Upon A Star 8) Out The Box 9) I Know The Way To Your Heart 10) I Love You
Bonus tracks:
11) Can't Shake Your Love (12" Larry Levan Mix)
12) Move It, Do It (12" Instrumental)


Täytyypä tunnustaa, että tämä albumi muutti käsitykseni Syreeta Wrightista. En ole hänen 70-luvun sooloalbumeita haalinut, ja tunsin hänet nimeltä ja lähinnä Stevie Wonderin ex-vaimona, joka on levyttänyt joitakin duettoja tunnetumpien artistien kanssa. Kun tämä albumi on vuodelta 1982, odotin siltä lähinnä synteettisiä menopaloja, joiden yllä Syreeta kujertamassa.

Kieltämättä albumin menopalat ovatkin sitä mitä odotin, tuottaja Ollie E. Brownin rytmisovituksissa eteneviä 80-luvun alun syntiikkagroovauksia, joita Syreeta laulaa kirkkaalla sopraanollaan. Eivät huonoja, mutta eivät mitään hyviäkään raitoja, toki kuuntelukelpoisia mutta eivät innostavia millään tavalla.

Mutta levyn balladeissa, erityisesti Syreetan itse kirjoittamissa, on ällistyttävää tyylikkyyttä ja sielukkuutta, ja alan ymmärtää, miksi Stevie sokeanakin ihastui Syreetaan. Hänen aistikas sopraanonsa ei todellakaan ole parhaimmillaan synteettisillä menopaloilla, vaan pikemminkin Minnie Riperton-linjaisilla kevyillä ja ilmavilla balladeilla ja midtempo-raidoilla, ja niitä Syreeta on itselleen kirjoittanut.

Jos käsitys Syreetan laulutaidoista oli myös ollut, että hän on kirkasääninen sopraano, joka laulaa aikuisviihteellisiä balladeja, niin tämä mielikuva myös melkoisesti syventyi Syreetan laulaessa omia sävelmiään. Etenkin albumin päätösmelodia I Love You on upea ja sielukas sävelmä, joka on rinnastettavissa esim. Deniece Williamsin tai Minnie Ripertonin parhaisiin esityksiin, ja myös Syreetan ääni on äärimmäisen kiehtova ja hän saa melkoisia väristyksiä myös kuulijassa eläytyessään lyriikoihin. Kerrassaan loistokas esitys, joka on ymmärretty sovittaa akustisempaan ympäristöön kuin synteettiset menopalat. Puhallinsovituksista vastaa Jerry Hey ja jousisovituksista Gene Page, ja nämä takaavat klassisen soul-ympäristön.

Paljoa eivät tästä jää jälkeen muutkaan balladit, ja toiseksi levyn kohokohdaksi nostaisin balladin It Must Be in Love, vaikka sillä Ken Hirschin sävelmä kulkeekin osin ennalta-arvattavia polkuja.

Uudelleenjulkaisu lienee kuitenkin julkaistu menopalojen takia, kun bonus-raidoksi on vielä nostettu mm. Larry Levanin 12"-miksaus albumin sähäkimmästä klubiraidasta Can't Shake Your Love. Olin itse aiemmin kuullut avausraidan Quick Slick, joka on hieman Melba Moore-mainen rauhallisemmin hiippaileva klubiraita fonilla ryyditettynä.

Albumi ansaitsi ilman muuta uudelleenjulkaisun, eli toisen mahdollisuuden tulla kuulluksi, kun ilmestyessään se oli listoilla vain 10 viikkoa ja ylsi korkeimmillaankin vain sijalle 40. Billboardin soul-listalla.

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page