Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Suttons: So Good (1984 reissue)

The Suttons: So Good

October 26, 2013

The original release on US Rocshire XR9516, 1984
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2009

Rating: 5/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Let's Go Jammin' 2) Live It Up (Love It Up) 3) Kraazy 4) Keep On Doin' It (Make Your Body work) 5) Feel It 6) So Good 7) Give It To Me 8) A Whole Lot Of Love 9) Pure Love 10) Excuse Me (I've Got A Life To Catch)
Bonus Track:
11) Kraazy - Extended 12" Version

Michael (Mike) & Brenda Sutton oli aviopari, jota pidin aikanaan vakavana haastajana Ashford & Simpsonille. Myös Suttonin olivat olleet Motown-säveltäjiä, ja heidän laulujaan ovat levyttäneet mm. Jermaine Jackson, Smokey Robinson, Thelma Houston & Jerry Butler, Three Ounces of Love, The Spinners, Cheryl Lynn ja Anita Pointer. Kaksikko oli mukana Finished Touch-yhtyeessä 70-luvun lopulla, ja duona he levyttivät albumit Don't Hold Back (1982) ja tämä vuoden 1984 So Good. Sittemmin Michael B. Sutton siirtyi soolouralle, ja hänen tuoreimpia levyjään voi tänä päivänä ostaa CD Babysta.

Mike & Brenda Sutton -nimellä kaksikko levytti SAM-levymerkille, jolla julkaistu Don't Hold Back painettiin CD-uusintajulkaisuna Japanissa, ja siitä pyydetään tänään huikeita hintoja. Tämä vuoden So Good julkaistiin FTG:llä jo vuonna 2009, ja vaikka painos onkin ollut pitkään loppu, levyä saa edelleen mid price -hintaan, mikä jo kielii, että mistään kulttiklassikosta ei ole kyse. Tämä albumi edustikin vuoden 1984 moderneja soul-disko/klubi-soundeja synteettisine taustoineen, ja levyn menestys jäi kahteen minihittiin, singlet Live It Up (Love It Up) ja Kraazy. Edellinen nousi Billboardin black-listan sijalle 46. ja jälkimmäinen sijalle 57.

Balladeilla kaksikko pääsee tietysti paremmin osoittamaan lahjakkuuttaan säveltäjinä ja laulajina, ja kuulosti tosiaan siltä, että he olivat ottaneet vahvasti vaikutteita kuuluisammalta Motownilta irtautuneelta säveltäjäparilta Ashford & Simpson. Kappale Feel It on sovitettu melko kalseaan keyboard-pohjaan, mutta etenkin Brenda Sutton laulaa sielukkaasti, ja sävelmä on kelpo soulia. Toisella balladilla Give It to Me on levyn yleislinjasta poiketen aitoja soittajia, mm. perkussiota, saksofonia, piano ja oikeat rummut, ja tunnelma nousee heti ihan eri tasolle. Tässä onkin albumin paras raita. Sanomattakin on selvää, että albumin kaikki raidat ovat kaksikon itse kirjoittamia, yhdessä kappaleessa on kolmantena lenkkinä Kathy Wakefield, hänkin Motownin vakiosäveltäjiä 1970-luvulla.

Albumin disko/klubi-raidat eivät olleet ihan yhtä kehnoja kuin muistin, mutta soundit ovat todellakin kovin muoviset ja lähes pelkästään syntikoista koostettu. Nimikappale So Good olisi voinut paremmalla taustalla olla ihan hyvä midtempoinen soul-groovailu. Myös midtempo-raidoissa on pari kappaletta, A Whole Lot Of Love Pure Love, jotka on sovitettu perinteiseen soul/funk-tyyliin, ja vaikka nuo eivät ylläkään edellisen albumin helmien tasolle, se osoittaa, että tällä linjalla Suttoneilla olisi ollut edelleen paljon annettavaa. Albumi jäi kuitenkin kaksikon viimeiseksi yhteiseksi levytykseksi, ja Michael jaksoi sitten soolouralla levyttämistä.

Soul Town Rating: **1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle