Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Sunrize

Sunrize

CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2009, Funky Town Grooves

Albumi julkaistu alun perin 1982, US Boardwalk
Soul Town Rating: 6/10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) Who's Stickin' It Pt. 1 & 2 2) I Need You More Than Words Can Say 3) Someone's Taken My Hand 4) Come and Get My Lovin' 5) I Just Wanna Make Sweet Love Tonight 6) Honey I Love You 7) Hello Love 8) You Are the One

Sunrize oli alun perin The Isley Brothersien 5-henkinen taustayhtye, joka levytti yhden albumin vuonna 1982 Boardwalkille, ja levyn tuottajina ja sovittajina toimivat Isleyn veljekset. CD:nä tämä kiekko julkaistiin ensin vuonna 2003 Japanissa, ja perään kuusi vuotta myöhemmin Funky Town Grooves -merkillä. Molemmat CD-painokset ovat saatavilla verkkokaupastamme.

Albumin avausraita Who's Stickin' It on hyvin Isley-henkinen 80-luvun alun funk, intensiivisesti joskin kovin synteettisesti groovava funk, joka nousi top 20:een sinkkuna. Tuo single antaa kuitenkin aivan väärän kuvan albumista, sillä Sunrize keskittyy varsin perinteiseen ja melodiseen laulusouliin, eikä albumilla ole yhtään toista singlehitin kaltaista funk-groovausta.

Sen sijaan esim. I Just Wanna Make Sweet Love Tonight edustaa yhtyeen kevyttä ja melodista soul-linjaa, vaikka onkin nopeatempoinen ja reippaan back beat-mäiskeen saattelema raita, jossa basson-peukuttelulla luodaan funk-sävyjä muuten kepeään tunnelmaan. Samoin päätösraita You Are the One sisältää funk-aineksia, mutta on lopulta varsin perinteistä uptempo-soulia irtonaisen rytmikitaran saattelemassa back beat -pohjassa.

I Need You More Than Words Can Say on kuunneltavissa YouTubesta ääninäytteenä, ja tämä ilmavasti sovitettu ja kepeäkulkuinen medium on hyvä esimerkki yhtyeen melodisesta tyylistä. Sävelmä on erittäin tarttuva, ja tällainen kappale olisi istunut hyvin esim. Spinnersien 70-luvun ohjelmistoon. Päävokalisti Everett Collinsilla on hieman poikamainen nuorekas tenori, eikä mikään suuri soul-kurkku, mutta toisaalta hänen äänensä sopii juuri tällaisiin kepeisiin ja melodisiin kappaleisiin.

Balladeilla Sunrize ei toki tietenkään pärjää laulannassa Ronald Isley'lle, mutta laadukkaat Isleyn veljesten melodiat ja perinteikkäät sovitukset oikean jousisektion myötä luovat melko 70-lukulaisen soul-soundin. Someone's Taken My Hand käy hyvästä esimerkistä, ja samoilla linjoilla jatkaa romanttinen balladi Honey I Love You.

Loppujen lopuksi ainoa tekijä, joka estää levyä nousemasta merkittävämmäksi alan harrastajien suosikiksi, on päävokalistin tavanomaisuus, sillä häntä ei voida vertailla mihinkään tunnetumpaan soul-kurkkuun. Varsin kelpo albumi joka tapauksessa, ja mukava saada nyt haltuun eurooppalaisena midprice-julkaisuna, verrattuna hintaviin japanilais-importeihin.
(Soul Town Rating: 6/10)Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page