Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Stephanie Mills: Whatcha Gonna Do... with My Lovin'?

June 30, 2012

(Japan Universal CD, 2008, now out of print)
Now available at UK BBR reissue CD, 2010

Rating: 8/ 10

Tilaa levy Soul Townin verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1979)
1) What Cha Gonna Do With My Lovin' 2) You Can Get Over 3) Deeper Inside Your Love 4) Feel The Fire 5) Put Your Body In It 6) Starlight 7) You And I 8) Don't Stop Dancin'
Bonus Tracks on the UK BBR release:
9) What Cha Gonna Do With My Lovin' (12" Remix) 10) Put Your Body In It (12" Remix) 11) You Can Get Over (12" Remix) 12) Better Than Ever 13) What Cha Gonna Do With My Lovin' (7" Version) 14) You Can Get Over (7" Version)


Yksi ilahduttavimmista asioista BBR:n ja koko Cherry Red-konsernin uusintajulkaisuissa on se, että brittiyhtiö on tuonut edulliseen midprice-hintaluokkaan kaikkien saataville CD-levyjä, joita aiemmin oli saatavana vain kalliina japanilaispainoksina (hinta 30-40 euroa per levy). Jossain vaiheessa, kun Soul Townille tipahti tilaus Cherry Redistä yhdestä japanilaisesta soul-painoksesta (Al Johnsonin I'm Back for More), tietysti arvasimmekin, että kohta yhtiö julkaisee tuon levyn CD:nä Englannissa, ja niinhän siinä sitten kävikin.

Stephanie Millsin uusintajulkaisu Whatcha Gonna Do… with My Lovin'? on myös BBR:n versio aiemmasta japanilaispainoksesta, ja tuo siis nyt levyn vihdoin edullisesti saataville myös Eurooppaan. Stephanie on pitkän linjan persoonallinen laulajatar, joka on urallaan joutunut usein esittämään modernia mustaa musiikkia laidasta laitaan, kulloinkin vallitsevien trendien mukaisesti. Stephanien ura käynnistyi Broadway-musikaalitähtenä, ja ensilevytykset olivat kaupallisesti epäonnistuneita kokeiluja mm. Burt Bacharach / Hal David -viihteen parissa Motownilla 70-luvun puolivälissä (albumi For the First Time).

1970-luvun lopussa kokeneempiakin soul-artisteja muokattiin diskomusiikin esittäjäksi, ja diskolla myös Stephanie Millsiä markkinoitiin vuonna 1979, jolloin tämä Whatcha Gonna Do -albumi ilmestyi. Stephanien onneksi tuottajiksi oli palkattu James Mtume ja Reggie Lucas, joka oli jazzista souliin siirtynyt parivaljakko, joka oli juuri menestynyt hyvin Phyllis Hymanin ja Roberta Flackin tuottajina, ja tämä albumi jatkoi Mtume/Lucasin-menestysputkea.

Diskoraidat jäivätkin levyllä kolmeen siivuun, ja näistä näköjään etenkin Put Your Body in It noteerataan monissa arvioissa diskoklassikoksi. Näitä diskokappaleita on kuitenkin ajan hammas purrut paljon pahemmin kuin levyn soul-kappaleita, jotka aitoine instrumentteineen ovat täysin ajatonta laatu-soulia. Mtume/Lucas suosivat rikkaita sovituksia, joissa mm. huilu ja puhaltimet olivat usein värittämässä taustoja. Lisäksi kaksikon sävelkynä oli verraton.

Levyn soul-helmenä muistetaan erityisesti Stephanien sielukas tulkinta Peabo Brysonin balladisävelmästä Feel the Fire, jota Stephanie edelleen esittää konserteissaan. Kaupallisesti houkuttelevampi oli levyn otsikkomelodia, sykkivä midtempoinen Whatcha Gonna Do with My Lovin?, jonka pidennetty versio on myös levylle liitetyistä useista remix-versioista selvästi varteenotettavin.

Omaksi suurimmaksi suosikikseni albumilta on kuitenkin kohonnut ilmeikkäästi tulkittu Starlight. Huippuluokan soul-balladi on myös You and I. Todella tervetullut uusintajulkaisu!

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page