Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

STARPOINT All Night Long
(Dutch Vinyl Masterpiece, 1982/ reissue 2005) CD 18 e

1) Bring Your Sweet Lovin’ Back 2) Get Your Body Up 3) All Night Long 4) Show Me 5) I Like It 6) I Can Give You Love 7) Miracle Love 8) It’s You

Starpoint-funk/soul-yhtyeen kaksi vuoden 1981 albumia esiteltiin Soul Townin sivuilla jo aiemmin. Niistä ensimmäinen Keep On It oli todellinen laatu-levy, jolla sekä funkit että soul-balladit olivat ensiluokkaisia. Toinen eli Wanting You vaihtoi soundit synteettisemmiksi, ja taso putosi, mutta näytti siltä, että yhtye oli oppinut kritiikistä jotain, sillä tällä vuoden 1982 albumilla All Night Long on tuotu esille yhtyeen selviä vahvuuksia. Niitähän olivat naissolisti Renee Diggs, joka pystyi muuntamaan keskinkertaisemmankin soul-balladin melkoisesti näytökseksi eläytyvällä, vahvalla tulkinnallaan, sekä toisaalta yhtyeen basisti Orlando Phillips, jonka funk-bassottelu tietenkin innosti funk-diggareita.

Niinpä levyllä on aika erikoisia ja maukkaita raitoja, joissa on kyetty yhdistämään mehukasta funk-bassottelua ja Renee Diggsin sielukasta soul-laulantaa - jopa balladeilla! Nimenomaan levyn nimikappale All Night Long on muodostunut maineikkaaksi 80-luvun pikkuklassikoksi, sillä se on sävelmältään perinteinen soul-balladi, joka erikoisella funk-bassoa hyödyntävällä sovituksellaan ja Renee Diggsin upealla laulusuorituksella on todella 80-luvun soulin merkkipaaluja. Melkeinpä 18 euron arvoinen jo tuo yksittäinen kappale.

Toinen kappale, josta vanhat Starpoint-fanit näyttävät netissä intoilevan on midtempoinen funk/soul-raita Bring Your Sweet Lovin' Back, joka on Diggsin laulama melodinen ja napakka rullailu, joka sekin yhdistelee rankkaa soul-vokalisointia ja funk-bassottelua. Rytmipohjassa on myös maukasta perkussioiden soitantaa. Ihme kyllä levy-yhtiö Chocolate City ei kuitenkaan tehnyt tästä singlejulkaisua, vaan pisti albumin ykkössinglenä markkinoille epäonnekseen keskinkertaisen syntiikkafunkin Get Your Body Up, joka floppasi ja samalla koko albumi jäi turhan vähälle huomiolle.

Tuo synteettinen Get Your Body Up toki kuvasi trendinä mihin ajan soundit olivat menossa, ja kappale muistuttaa samalle labelille levyttäneen Cameon funkeja samalta ajalta. Joka tapauksessa kappale oli aivan liian kliseinen ja tavanomainen herättääkseen suurempaa mielenkiintoa suuren yleisön keskuudessa. Show Me voidaan luokitella samaan lokeroon, eikä rock-kitarasoolo ainakaan parantanut asiaa funk-diggarin korvissa.

Hieman jämäkämpää ja funkympaa otetta tarjoaa I Like It, jolla Orlando jälleen paukkaa bassoaan tarmolla, joskin muuten meno on aika rutiinimaista. Samoin melodinen puolinopea soul/funk-raita Miracle Love toimii hyvin yhdistäessään Reneen rajusti tulkitsemaa, jousin sävytettyä soul-laulua ja funk-bassolla väritettyä rytmiikkaa. Rotevaa bassottelua kuullaan myös toisen levyn balladin I Can Give You Love. Sen laulaa Ernesto Phillip eli yksi yhtyeen miehistä, ei Renee Diggs. Ernesto vetäisee oman sävelmänsä kuitenkin varsin sielukkaasti. Kolmas albumin balladi It's You on duetto Reneen ja Erneston välillä, ja varsin onnistunut sellainen - sävelmäkin on sielukas ja vaativa, ja tarjoaa ennen muuta Reneelle mahdollisuuden näyttää taitojaan.

Vaikka levyn funk-puoli oli kauttaaltaan vaatimatonta, midtempo- ja balladipuoli siis säteili, ja kokonaisuus on keskitason yläpuolella. ***1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page