Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Shalamar: Heartbreak
US Solar, 1984, UK Castle/Sanctuary CD, 2002
Tilaa levy verkkokaupastamme / Click here to order
1) Amnesia 2) Dancing In The Streets 3) Whenever You Need Me 4) Heartbreak 5) Don't Get Stopped In Beverly Hills 6) My Girl Loves Me 7) Melody 8) Deceiver 9) Amnesia
Bonus tracks on the UK CD reissue:
10) Dancing In The Streets (12" Mix) 11) Dancing In The Streets (Instrumental) 12) My Girl Loves Me 13) Take That to the Bank (Live) 14) The Second Time Around (Live)

Tämä vuoden 1984 albumi esitteli uuden Shalamarin, kun Howard Hewett oli saanut rinnalleen kaksi uutta marionettia, Micki Free ja Delisa Davis. Jos olivat heidän edeltäjänsä alun perin pelkkiä tanssijoita, näillä kahdella oli musiikillisia eväitä vielä niukemmin. Micki Free oli innokas Prince-fani, ja rock-kitaraujelluksineen Micki yritti parhaansa johdattaa myös Shalamarin tyyliä Princen linjoille. Delisalla oli taas lähinnä ulkonäköpisteitä, kun tyttö oli entinen Miss Tennessee.

Toisaalta Howard Hewett oli selkeä yhtyeen päävokalisti jo aiemmilla levyillä, jolloin laulupuolella huolimaton kuuntelija ei edes huomaa eroa vanhaan Shalamariin, ja tähän Solar tietenkin luotti. Hewett laulaa siis edelleen tällä levyllä, ja hyvin laulaakin. Tämän levyn ongelma ei kuitenkaan ollut laulupuolella, vaan siinä, että Solar oli luopunut vanhasta soundistaan ja yritti uusiutua synteettisen rockin suuntaan. Tähän oli palkattu avuksi ex-Rufus-jäsen David "Hawk" Wolinski, joka samaan aikaan raiskasi muidenkin soul-artistien taustoja vastenmielisellä syntiikka/rock-fuusiollaan. Samaa voitiin sanoa tuon ajan George Dukesta, jonka syntilistaan voidaan lisätä nimensä veroinen aneeminen, hätäinen syntiikkadiskoilu Amnesia. Se oli sinkkuna järkyttävä floppi, ja varmasti alkoi soittaa hälytyskelloja jo Solarissakin, että levyn konsepti ei mennyt kaupallisestikaan ihan putkeen.

Mitä noista aineksista nyt olisi sitten voinut saada kokoon? Plussapuolelle menee Hewettin vääntelehtivä laulanta, jossa ei nyt ollut kesyilyn merkkejä, mutta eihän hän ollut mikään rock-syntiikka-vokalisti, sillä tällaisten kirskuvien rock-konesoundien päälle olisi varmasti paremmin sopinut joku funk-henkisempi solisti. Levyn balladeista Whenever You Need on Hewettin osuuksien myötä aivan kunnon soulia, vaikka Howardin duettopari Delisa Davis ei ohuella äänellään vakuuta. Toisen balladin Melody taustalla kirskuu rock-kitara ja kalsea rumpukone. Kyllä tässä on tehokkaasti kaikki soul tapettu tunnelmasta.

Albumi jäi LP-listoillakin sijalle 32 korkeimmillaan, kun levyn edeltäjä The Look oli vielä sijalla 13. Jos Solarin pystyssä pysyminen olisi ollut Shalamarin varassa, yhtiö olisi siis sukeltanut jo vuonna 1984, mutta samaan aikaan Whispers-levyt myivät yhä top ten -tasolla, ja varmistivat myös sen, että Shalamarille yritettiin edelleen antaa tekohengitystä. Siitä huolimatta, että Howard Hewett'kin vihdoin tajusi, että on aika ottaa hatkat uppoavasta laivasta. Howard Hewett siirtyi soolouralle, eli nyt kaikki vanhat Shalamar-jäsenet olivat lähteneet. -IT

Soul Town Rating: *1/2


Takaisin Shalamar-esittelyyn

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page