Etusivu
Uudet julkaisut
Tarjouslevyt
Kuukauden levy
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
Top 60 -myyntilista 2005
Top 60 -myyntilista 2004
Top 60 -myyntilista 2003
Top 50 -myyntilista 2000
Top 75 1986-2002
Täysihintaiset CD't
Mid-price ja alennetut
Suosittelulevyt
Tulossa lähiaikoina
Soul Express
-näytenumero
Tilausohjeet
Soul-linkit

SHALAMAR

Solar-levy-yhtiön pop/soul/disko-ryhmä

70-luvun suositun Soul Train -TV-ohjelman koordinaattoreina toimivat herrat nimeltä Dick Griffey ja Don Cornelius. Kaksikko perusti tv-ohjelman nimelle myös oman levymerkin Soul Train Records, jolla he julkaisivat omien suojattiensa disko-soul-levyjä. Tästä Soul Trainista muokattiin sittemmin SOLAR-levymerkki (Sound of Los Angeles Records), jolle liittyivät sellaiset tunnetut soul/funk-artistit kuin The Whispers, Lakeside, Dynasty, Midnight Star, Collage, Deele, Klymaxx ja Carrie Lucas.

Kaikkia näitä edelsi kuitenkin Griffeyn ensimmäinen suojattiyhtye Shalamar. Yhtyeen historia alkoi aivan puhtaana studio-poppoona, kun Griffey shoppaili levytyssopimusta Motown-disko-medleylle nimeltään Uptown Festival. Kyseessä oli simppeli ja kepeä disko-potpuri viidestä tunnetusta Motown-hitistä, Going to a Go-Go, I Can't Help Myself, Uptight, Stop! In the Name of Love ja It's the Same Old Song, eli Miraclesia, kaksi Four Topsien tunnetuinta hittiä, Supremesia ja Stevie Wonderia. Kappaleen olivat levyttäneet Griffeyn studioon kokoamat paikalliset studiomuusikot ja laulajat, ja vasta maaliskuussa 1977 julkaistun singlen noustua top ten -hitiksi Griffey keksi luoda oikean yhtyeen, vastaamaan kysyntää, jonka hittisinkku oli luonut. Mainittakoon vielä, että sana Shalamar ei tarkoita varsinaisesti mitään, vaan se on väännös ranskalaisen parfyymin Shalimar nimestä. Kirjoitusasua muutettiin sen verran, ettei jouduttu mihinkään lakihässäköihin ison brändin kanssa.

Soul Train -ohjelmassa julistettiin sitten, että show muodostaa oman yhtyeensä, ja "yleisön paineesta" yhtyeeseen otettiin kaksi show'n suosituinta tanssijaa, jotka olivat Jody Watley ja Jeffrey Daniels. Alun perin Gerald Brown täydensi kolmikon, joskin Howard Hewett - yhtyeen nykyisin tunnetuin soul-solisti, korvasi Geraldin jo vuonna 1978.

Kaikki yhtyeen albumit on julkaistu CD-formaatissa, useimmat sekä yksittäisinä painoksina että englantilaisina "2 albumia yhdellä CD:llä"-levyinä, ja ne saatavissa verkkokaupastamme. Lue tarkemmat arviot kustakin albumista klikkaamalla oheisia levykansikuvia:

Shalamar Album Discography

Uptown Festival 1977
Disco Gardens 1978Big Fun 1979
Three for Love 1981

Go for It 1981
Friends 1982The Look 1983
Heartbreak 1984


Circumstantial Evidence 1987
Wake up 1990


Shalamar-discografia

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page