Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

CHANTAY SAVAGE
This Time
US RCA CD
Chantay Savage debytoi vuonna 1993 garage-vetoisella Here We Go -albumilla, mutta jo tytön kakkosalbumi I Will Survive (v.-96) pyrki selkeästi soul-vesille balladi- ja midtempo-materiaalilla, joka tosin jäi vielä keskinkertaiseksi.
Nyt Chantayn kolmas albumi nostaa tytön kerralla 90-luvun merkittävimpiin nais-soul-laulajiin, sillä levyn huonoimmatkin raidat ovat Keith Sweat-Joe-linjan soul-pitoista balladi-vääntöä, ja parhaimmisto on uskomattoman vakuuttavaa jälkeä linjalta Anita Baker-Vesta-Kelly Price. Chantayn taustaa tytön Internet-sivuilta penkoessa selviääkin nopeasti, että jazz-sävyinen R&B on lopulta hänelle aina ollut läheisempää kuin garage/house-musiikki, jolla hän levyuransa aloitti:
The song reflects Chantay's ability to boldly bridge the gap between old and new school R & B, with jazz-inspired flavor. "I grew up on the music of legends like Sarah Vaughn, Chaka Khan, Patti LaBelle, Marvin Gaye and Anita Baker," says Chantay, the daughter of a jazz musician. "My appreciation of quality music started early in my life, thanks to my mother and father," she praised. "Everything I write, sing or play is influenced by my upbringing."
Levyn moderneista beat-balladeista mieleenpainuvimpia ovat Savagen omat sävelmät Can It Be ja Stay with Me sekä Keith Sweatin kirjoittama ja tuottama Come Around - kaikki hyvin sielukkaita sävelmiä ja tulkintoja. Ainoa varsinainen menopala on mukahavako torvisamplen ja vibrafonin värittämä My Oh My.

Nuo kappaleet olivat soul-pitoisuudessaan jo positiivinen yllätys levyn alkupuolta kuunnellessa, mutta Daniel Weatherspoonin tuottamat ja rikkaammin sovittamat viisi kappaletta nostavat tunnelman vielä aivan toisiin sfääreihin - kaikki nämä sävelmät ovat Savage/Weatherspoon-yhteistyötä. Näistä nimikappale This Time on ensimmäinen ja sen avara sovitus antaa jo Chantay'lle oivan mahdollisuuden näyttää syvää, tummaa vokalisointiaan. Just Can't Take It on tyyliltään vielä perinteisempi, akustisesti sovitettu soul-balladi.
For Your Love syventää tunnelman sitten jo suoraan gospelista luotaavaksi balladiksi, jolla Chantay'n vokalisointi tuo mieleen Vestan tai Ann Nesbyn. Levyn huipentuma koetaan kuitenkin vasta kappaleella Funny Ways, jolla Chantay pursuttaa lauluaan häpeilemättä Anita Bakerin tyyliä imitoiden mutta suorastaan rankemmin kuin Baker on koskaan tulkinnut. Itse sävelmä on jazz-sävyinen, tuskainen rakkauslaulu, jonka taustalla on voimakas groove-pohja, jota sävytetään maukkaasti jazz-pianolla ja funk-bassolla. Pari viimeistä minuuttia ovat ekstaattista irrottelua Chantayn revittäessä tuskaisella sävyllä ja vaatiessa vastausta kysymykseen "is it love or just a casual affair - tell me is it going anywhere". Vuoden 1999 toistaiseksi ylivoimaisesti vakuuttavin yksittäinen soul-kappale! ****1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page