Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Ron Banks: Truly Bad (1984 reissue)

Ron Banks: Truly Bad album

May 3, 2013

Original release: US CBS Associated 1984
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2011

Rating: 6/ 10


Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Truly Bad 2) Let Love Flow 3) She's So Good To Me 4) Zap 5) Make It Easy On Yourself 6) This Love Is For Real 7) You And Me

Britti-labelit Funky Town Grooves ja Expansion ovat viime vuosina kiitettävästi tuoneet CD-painoksina saataville The Dramatics-yhtyeen päävokalistien L.J. Reynolds ja Ron Banks soolokiekkoja. Expansion on kunnostautunut Reynoldsin soolohelmien julkaisussa, ja FTG:n kontolle jäi tämä vuoden 1984 Ron Banksin (ainoaksi jäänyt) soololevy Truly Bad.

Albumi käynnistyi ainakin perinnesoulin harrastajia shokeeraavalla vocoder-tehosteisella Michael Jackson-linjaisella disko-funkilla (groove muistuttaa hieman The Jacksons-hittiä Shake Your Body, joka oli sivumennen sanoen paljon parempi) Truly Bad, josta yritettiin singlehittiäkin, mutta vaisustihan se myi (sija 65.), koska kappale oli tosiaan aivan liian moderni ainakin vanhoille The Dramatics-faneille.

Ron Banksin kuulaalle falsetille ihan eri tason materiaalia oli kuitenkin jo seuraava albumiraita Let Love Flow, jolla on terävällä bassolla varustettu muuten ilmava soul-tausta ja melko maaginen tunnelma, joka tuo 70-luvun soulin. Hieno esitys.

She's So Good to Me vie Ronin takaisin tanssilattioille funk-pitoiseen tunnelmaan, ja kuten kappaleen nimestä saattaa päätellä, Zap jatkaa samaa yhä modernimmassa synteettisessä sävyssä. Kova oli tarve pitkän linjan soul-artisteilla todistella ajanmukaisuuttaan, vaikka epäilen vahvasti, että tämä oli aivan liian synteettistä menoa Ronin ja Dramaticsien vanhoille soul-faneille.

Kuvaavaa olikin, että jälleen perinteisempää soulia edustanut vanha Bahcarach-David-klassikko Make It Easy on Yourself julkaistiin albumin toisena sinkkuna, ja se pärjäsi soul-listoilla paljon paremmin kuin nimikappale Truly Bad, eli nousi sijalle 31. Billboardin black-tilastoissa. Ronin duettopari kappaleella jää edelleen nimeämättä.

Soul Expressin avustajana tutuksi tullut Barry Towler on kirjoittanut kansitekstit FTG:n uusintajulkaisuun, ja Barryn mukaan brittien soul-piireissä albumilta noteerattiin parhaiten raita This Love's for Real, joka on ihan mukiinmenevä medium pelkistetyssä rumpukonetaustassa, eikä ainakaan minun kirjoissani päihitä Let Love Flow:ta albumin kärkiraidan paikalta. Levy muuten uudelleenjulkaistiin vuosi Ron Banksin kuoleman jälkeen, jolloin Barryn oli haastattelun osalta tyytyminen Ronin vaimon Sandran jututtamiseen.

Albumin päätösraita You and Me on kalseahkossa konetaustassa tulkittu kohtuullinen balladi. Levystä taidettiin ottaa vain yhden tuhannen kappaleen painos, joka saatiin myytyä loppuun, ja sen jälkeen albumia on yritetty nostaa jonkinlaiseen kulttistatukseen, josta pyydetään parhaillaan USA:n Amazonissa yli sata taalaa, mutta kaiken rehellisyyden nimissä ne harvat kohokohdat oli tällä seitsemän raidan albumilla tosiaankin nopeasti lueteltu, ja pääosa levystä oli melkoisen epäonnistunutta imagon modernisointia tai "ajan tasalla" pysyttelyn todistelua. Kuvaavaa oli, että albumille ei saatu jatkoa, vaan tämä jäi Banksin ainoaksi soololevyksi.

Paljon paremmin omalla soolourallaan pärjäsi L.J. Reynolds, mutta kaverukset palasivat toki yhteen, ja levyttivät vielä useita albumeita taas The Dramaticsien riveissä.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle