Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Rodney Franklin: Skydance (1985 reissue)

Rodney Franklin: Skydance album

May 12, 2013

Original release: US Columbia 1985
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2012

Rating: 6/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Fiesta 2) Destiny 3) Song For You 4) Children 5) One From The Heart 6) Skydance

Tämä vuoden 1985 Skydance olisi ehdottomasti kannattanut niputtaa yhteen jazz-pianisti Rodney Franklinin edellisen albumin Marathon kanssa, sillä kuuden raidan albumi jää todelliseksi välityöksi, josta FTG yrittää nyt loputtomien ale-myyntien avulla päästä eroon.

Viiden listoille nousseen albumin jälkeen tämä oli ensimmäinen Rodneyn albumi, joka ei enää noussut Billboardin listoille. Kaikkiaan kyseessä oli Rodneyn kuudes Columbia-albumi, ja perään seurasi vielä 1986 yksi LP It Takes Two, ennen kuin Columbia päätti sopimuksen ja Rodney siirtyi Novus-merkille.

Albumi käynnistyy pseudo-lattari-raidalla Fiesta. En ole koskaan näistä soul-funk-levyjen lattariraidoista innostunut, kun pidän oikeasta salsasta, joihin verrattuna nämä soul-jazz-artistien lastentarha-lattarit eivät tosiaan innosta. Jazz-funk- artisteista Dave Valentin oli salsan parissa oma lukunsa, sillä miehen jazz-funk-levyt olivat kesyä tavaraa verrattuna miehen pippurisiin sooloihin salsa-levyillä. Jostain syystä useimmat muut soul-jazz-artistit ymmärsivät Latin-musiikin tällaisena lapsellisena karnevaali-iloitteluna, jota tämä Fiesta juuri pahimmillaan edustaa.

Darryl Coley intoutuu kappaleella Destiny Glenn Jones-tyyliseen miehekkääseen soul-tulkintaan, ja kun tällä kappaleella myös Franklin saa ohjelmoitujen keyboardien yllä soittaa ihan kunnon pianosooloakin, niin nostan tämän albumin ehdottomaksi huippuhetkeksi. Samalla kappale on ainoa, jonka Ralph Tee kelpuutti tältä albumilta kokoamalleen 15 raidan Rodney Franklin Best of -albumille vuonna 1998.

A Song for You on merenranta-efektein varustettu, tarpeettoman pitkäksi venytetty 9-minuuttinen balladi, jolla laulaa melko kesyyn sävyyn Howard Smith värittömällä tenorillaan. Tausta on yllättävänkin akustinen ja huomio kiinnittyy oikeaan rumpaliin, mutta kaiken kaikkiaan tunnelma jää turhankin raukeaksi.

Children on jälleen Coleyn laulama funk-raita, jonka pohjalla kuullaan Keith Jonesin funk-bassottelua, mutta minkäänlaista groovea ei tähän saada aikaiseksi. One from the Heart on instrumentaaliballadi, jolla pääroolia vetää lattea syntetisaattori, vaikkka tausta on muuten yllättävänkin raikas ja sykkivä. Albumin päätösraita, nimikappale Skydance on afro-tyylisin chantein varustettu muuten funkahtava midtempo-raita, jolla parasta on Paulinho DaCostan railakas perkussiotyöskentely.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle