Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Ren Woods: Out of the Woods
(1979 reissue)

Ren Woods: Out of the Woods

August 1, 2014

Original release on US ARC/Columbia 1979
CD-uudelleenjulkaisu vuodelta 2013, Funky Town Grooves (USA)

Rating: 5/ 10


Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Hooked On A Love Groove
2) I Love The Way You Do It
3) I Need Someone To Touch Me
4) Sticks And Stones
5) Everybody Get Up
6) Sweeter As The Day Goes By
7) I'm In Love With You
8) Straight To Love
Bonus tracks:

9) Everybody Get Up (12" Version)
10) Straight To Love (Single Version)
11) Everybody Get Up (Long Instrumental Version)


Ren Woods on näyttelijä ja kirkasääninen sopraanolaulajatar, jolta julkaistiin kaksi albumia 70-80-lukujen taitteessa. Tämä vuoden 1979 Out of the Woods oli niistä ensimmäinen, seuraava Azz Izz ilmestyi Elektralla vuonna 1982. Tämä vuoden 1979 levy oli kuumasta diskoaikakaudesta johtuen tietysti kovin diskopainotteinen, mutta ainakin Earth, Wind & Fire -faneja varmasti kiinnosti, että levyn oli tuottanut yhtyeen rytmikitaristi ja säveltäjänikkari Al McKay, ja laulujen kirjoittajissa olivat ahkerasti mukana Boogie Wonderland-hitin kirjoittaneet Jon Lind & Allee Willis.

Nuo Boogie Wonderland-vaikutteet kiistatta kuuluvat levyllä, joka oli purkitettu heti EW&F:n I Am-levyn äänittämisen jälkeen. Toisaalta Woods mainitsee kansitekstien haastattelussaan, että hänen suosikkinsa levyltä oli Lind & Willis-sävelmä I Need Someone to Touch Me, joka oli mahtipontinen musikaalimainen balladi, sillä Woods oli ennen levyn julkaisua kiertuoinut The Wiz-musikaalia esittämässä. Tämä kappale on siis ennemminkin Whitney Houston-linjan pop-balladi kuin mitään sielukasta soulia.

Sticks and Stone oli sitten selkein Boogie Wonderland-linjan tasatahtisesti laukkaava diskopala, jonka säveltäjäkolmikkona oli McKay-Lind-Willis. Tässä on kuitenkin lapsenomainen lällätys-melodia, ja tuosta tasatahtikompistahan en koskaan innostunut edes esikuvan kohdalla, koska se ilmiselvästi oli tarkoitettu meille valkoisille, joilla rytmi sekoaa tanssilattialla, jos joka tahtia ei läpytetä tasapoljennolla. Everybody Get up:illa Boogie Wonderland kuuluu vielä selkeämmin läpi, etenkin 12 tuuman maksisinkulla, joka on liitetty bonus-raidaksi - jouset ovat ikävä kyllä Boney M-linjan eurodiskoa.

Enemmän soul-diggarin makuun on I Love the Way You Do It, joka rakentuu Al McKayn sähäkän rytmikitaroinnin varaan, ja muistuttaa siten enemmän esim. Sister Sledgen diskolevyjä Chic-parivaljakon Nile Rodgers & Bernard Edwards-tuotannossa kuin EWF:ää. Tämän albumin tuottajana piti muuten alun perin olla Maurice White, joka ei kuitenkaan muilta kiireiltään kerennyt tähän ARC-merkin (jolle myös EWF ja Emotions levyttivät) uuteen kiinnitykseen panostaa, ja niin Al McKay hoiti homman.

Sweeter As The Day Goes By on myös Al McKayn kynästä, mutta valahtaa jo liki eurodiskon puolelle. Näin ollen koko albumi on melkoinen pettymys myös niille, jotka olivat tietoisia esim. Al McKayn laadukkaasta tuotannosta 80-luvulla mm. A Taste of Honey-kaksikolle. Tässä Al nyt vain kerta kaikkiaan juoksi liikaa 70-luvun trendisoundien perässä, ja niin rytmit ovat sen mukaista tasatahtiläpyttelyä, taustalla piipittelevät syndrumsit ja muut 70-luvun diskoilun oireet.

Levyä ei pelasta edes loistava muusikkojoukko, jossa vierailivat mm. Harvey Mason, The Jones Girls, James Jamerson, Paulinho DaCosta, Leon Sylvers, Marlo Henderson, Ed Greene, James Gadson ja monet muut. Parasta albumilla on kuulas rauhallinen balladiesitys I'm in Love with You, ja levy-yhtiölle hatunnosto siitä, että juuri tämä raita nostettiin singleksi, ja se nousi Billboardin soul-listan sijalle 45. joulukuussa 1979. Päätösraita Straight To Love oli sinkun B-puoli, ja vaikka se on nopeatempoinen, sillä sovitus on rikas ja tyylikäs, ja tuo paikoin mieleen Sheree Brownin laadukkaat levytykset vuosilta 1981-1982.

(Soul Town Rating: 5/10)

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -esittelysivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page