Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Rebbie Jackson: Reaction (1986 reissue)

Rebbie Jackson: Reaction

October 13, 2013

The original release on US Columbia, 1986
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2012

Rating: 5/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Reaction
2) Ain't No Way To Love
3) Ticket To Love
4) You Don't Know What You're Missing
5) You Send The Rain Away
6) If You Don't Call (You Don't Care)
7) Always Wanting Something
8) Tonight I'm Yours
9) Lessons (In The Fine Art Of Love)
Bonus tracks:
10) You Send the Rain Away - Single Version
11) Reaction - Single Version
12) Reaction - Extended Dance Mix
13) Reaction - Dub Mix
14) Reaction - Instrumental
15) Ticket To Love - 7 Inch Mix
16) Ticket To Love - 12 Inch Mix

Vaatimattoman Centipede-debyytin jälkeen en olisi monta ropoa laittanut likoon Michael Jacksonin isosiskon Rebbie Jacksonin kakkosalbumin julkaisulle, mutta Columbia uskoi taikovansa Rebbiestä supertähden. Tälle kakkosalbumille palkattiin tuottajiksi Surface-yhtyeen kanssa megamenestyksessä paistatellut kolmikko Bernard Jackson, David Townsend ja David "Pic" Conley sekä Reggie Lucas ja Howie Rice.

Valitettavasti Surface-tiimille annettiin vain yksi raita, nimikappale Reaction, joka on ammattimaisesti jyräävän bassosyntetisaattori-taustan pohjalle rakennettu funk, vähän samaan tapaan kuin Krystolin hitit After the Dance Is through tai Passion from a Woman. Kappale julkaistiin sinkkuna, ja se nousi korkeimmillaan black-listan sijalle 16. Joka tapauksessa tämän albumin tuhdeinta antia.

Reggie Lucasia ei taatusti ollut palkattu Rebbien tuottajaksi Mtume & Lucas -kautensa ansioiden takia, vaan koska Reggie oli ollut käynnistämässä Madonnan levytysuraa (Madonnan vuoden 1983 debyyttialbumi oli pääosin Lucasin tuotantoa). Tietenkin nyt Columbia yritti samaa Rebbien kanssa, koska tämä oli näyttävän näköinen leidi. Reggien osuus alkaa kuitenkin hempeällä Preston Glassin osin säveltämällä pop-balladilla You Send the Rain Away, jonka Rebbie duetoi pop/rock-tähti Robin Zanderin kanssa. Tätäkin koetetiin sinkkuna, vaisulla menestyksellä, sillä korkeimmaksi listasijoitukseksi jäi black-50.

Toinen Lucas-tuotos If You Don't Call (You Don't Care) oli Patrick Hendersonin puoliksi kirjoittama, Patrick oli säveltänyt aiemmin paljon materiaalia mm. Pointer Sistersille, ja tuollaista harmitonta pop-disko-funkia tässäkin tarjoiltiin. Sittemmin Henderson on niittänyt mainetta gospelin puolella Reverend Patrick Henderson -nimellä.

Kolmas Lucas-kontribuutio Lessons on säästetty albumin loppuun, ja kappale on Lucasin yhdessä Leslie Smithin kanssa kirjoittama kepeä popahtava diskoilu.

Levyn synteettisin ja ohjelmoiduin anti oli Howie Ricen tuotantoa, hänkin oli ollut tuottamassa mm. Pointer Sistersiä, Patti LaBellea ja Donna Summeria, ja Ricen tuottama tarttuvaan kertosäkeeseen satsaava sätkätys Ticket to Ride julkaistiin myös sinkkuna, mutta ei noussut listoille.

Tito Jackson ja Vassal Benford tuottivat loput kolme raitaa, ja niiden joukossa sitten myös yllättävä Isaac Hayes-duetto Tonight I'm Yours, jonka Hayes ottaa haltuunsa alusta lähtien mehevän fonin tukemana.

Vaikka en mitenkään hurmaantunut levyn tuotantoon, silti on pakko todeta, että Rebbie itse oli jälleen heikoin lenkki, sillä hänen tyttömäisen ohut äänensä kuulostaa kovin pinnistelevältä etenkin synteettisten menopalojen yllä, ja puistattaa ajatella, miten hän kuitenkin raivasi tieltään laulajana monin verroin pätevämpiä solisteja major-levymerkille kalliiseen tuotantoon - vain koska sattui olemaan Michael Jacksonin isosisko. Jos ajatellaan, että hän olisi joutunut vaikkapa näinä päivinä karsimaan American Idoliin, tällä lauluäänellä hän ei olisi ikinä läpäissyt edes esikarsintoja...

Soul Town Rating: **1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle