Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Rebbie Jackson: Centipede (1984 reissue)

Rebbie Jackson: Centipede

October 12, 2013

The original release on US Columbia, 1984
Now available at CD reissue by UK Funky Town Grooves, 2012

Rating: 4/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Centipede
2) Come Alive It's Saturday Night
3) Hey Boy
4) Open Up My Love
5) Play Me (I'm a Jukebox)
6) I Feel For You
7) A Fork In The Road
8) Ready For Love
Bonus tracks:
9) Eternal Love - (Single version, non-album track)
10) I'm Just Gonna Love You
11) Play Me (I'm A Jukebox) - 12" Version
12) Play Me (I'm A Jukebox) - Instrumental
13) Come Alive It's Saturday Night - Extended Mix
14) Centipede - 12" Version
15) Centipede - Instrumental

Kuuluisan Jacksonin perheen musiikkisisarusten vanhin jäsen Rebbie pääsi levyttämään ensimmäistä omaa albumiaan vasta 34-vuotiaana, mutta levy-yhtiö näytti tosiaan satsaavaan levyyn. Tuottajaksi valittiin Wayne Henderson ja avustamassa olivat sisaruksista ainakin Michael, Tito, Randy ja Marlon.

Rebbie oli vastahakoisesti ryhtynyt musiikkibisnekseen, ja lauluääneltään hän on jotensakin ohut ja ilmeetön. Michaelin isosiskona vuonna 1984 mediajulkisuus ja radiosoitto olivat toki taattuja, etenkin kun Michael oli kirjoittanut ja sovittanut albumin nimikappaleen Centipede, joka oli Thriller-vaikutteilla ladattu diskohitti, ja nousi black-listan sijalle 4.

Ainakin DJ-näkökulmasta albumi lienee kuitenkin ollut kova pettymys, sillä jo albumin kakkosraita Come Alive It's Saturday Night on ihmeen väsähtäneen kuuloinen esitys, eikä ainakaan innosta ketään tanssilattialle. Wayne Hendersonin laatutuotanto kuuluu Tito Jacksonin vaimonsa DeeDeen kanssa kirjoittamalla balladilla Hey Boy elegantissa taustassa (mm. Nathan East, Leon "Ndugu" Chancler, Bobby Lyle etc.), mutta eihän tästä Rebbien ohuella äänellä soulin syövereihin uppouduta.

Kun Chaka Khan oli juuri levyttänyt tymäkän version Princen kirjoittamasta I Feel for You:sta, Rebbien oma versio samasta kappaleesta kuulostaa lastentarhatason tekeleeltä. Toinen cover-versio A Fork in The Road on materiaalina sopivampi Rebbielle, kun originaali on Miraclesien laulu, joka alun perin julkaistiin vuoden 1965 The Tracks of My Tears-hitin B-puolena. Tämänkaltainen herkkä ja melodinen materiaali olisi ilman muuta ollut Rebbielle paras ratkaisu.

Aivan päinvastaista laitaa edustivat sitten rokahtava diskoilu Play Me (I'm a Jukebox) ja albumin päätösraita Ready for Love, jolla siirryttiin ajanmukaisiin ohjelmoituihin rytmi- ja kosketinkuvioihin, ja aika lailla soittoraisasoundeihin päätyen.

Rehellisesti sanoen ihmettelen FTG:n päätöstä julkaista uudelleen tällaista roskaa, mutta kaipa kaverit haistoivat helpon rahan, ja laskivat, että rajoitettu painos menee kuumille kiville. Ei mennyt, koska Superbird julkaisi tämän ja Rebbien kakkosalbumin 2on1 CD-pakettina, ja kun sitä myydään koko ajan neljään puntaan, niin FTG:llä on ollut suuria vaikeuksia päästä eroon tuhannen painoksestaan, edes 0.99 punnan eBay-lähtöhinnalla.

Soul Town Rating: **

Reviewed by Ismo Tenkanen

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle