Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Ray Parker, Jr.: Woman Out of Control (1984 reissue)

Ray Parker, Jr.: Woman Out of Control

September 15, 2012

Rating: 5/ 10

US Arista 1984, US Funky Town Grooves reissue CD, 2012
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) Woman Out Of Control 2) I Still Can't Get Over Loving You 3) Electronic Lover 4) In The Heat Of The Night 5) I Don't Wanna Know 6) She Still Feels The Need 7) Invasion 8) N2U2
Bonus Track on the CD reissue:
9) Jack and Jill (Back Up The Hill) 1982 Version 08:22

Ray Parker Jr.:lla oli ollut koko Raydio- ja soolouransa ajan melkoinen Midaksen kosketus, sillä viisi ensimmäistä albumia myivät kaikki kultaa eli yli puoli miljoonaa LP-kopiota. Tämä miehen toinen sooloalbumi Woman out of Control oli ensimmäinen, joka ei yltänyt kultaan, ja albumi jäi sijalle 18. soul-listoilla. Albumin sinkkulohkaisut I Still Can't Get Over Loving You, Woman Out Of Control ja In The Heat Of The Night jäivät soul-listan sijoille 12., 71. ja 64., mikä oli Parkerin mittakaavassa lähes katastrofi, mutta tilannetta paikkasi saman vuoden kesänä elokuvahitti Ghosbusters, josta tuli Parkerin uran suurin hitti, ykkössija sekä soul- että pop-listoilla.

Varmaankin Parker itse taas laittaisi albumin heikon menestyksen jonkin ulkopuolisen tekijän syyksi, mutta kyllä vika löytyi musiikista. Etenkin tuo I Still Can't Get Over Loving You oli hyvin väsähtäneen kuuloinen albumin kärkisinkuksi: muovinen soundi tuo elektropop-yhtyeet mieleen, ja puolihidas rytmi sekä laahaava melodia Parkerin hieman narisevalla lauluäänellä on epämieluisa yhdistelmä. Omituinen valinta avaussinkuksi, enkä yhtään ihmettele, ettei tästä saatu top ten-hittiä edes Parkerin maineella.

Avausraita ja kakkossinkkuna julkaistu nimikappale Woman Out Of Control on selkeä jatko-osa edellisen albumin kakkoshitille The Other Woman, eli se sekoittelee estotta rock- ja soul-aineksia, mutta ihan samaa svengiä ei tähän saada tarttuvista torvikuvioista huolimatta, ja kappale jäi minihitiksi.

Electronic Lover ei ole ihan yhtä ankea kuin nimensä, vaan tässä on hieman taas vanhaa Raydion funk-groovea taustassa sekä jopa tukeva fonisoolo, mutta sävelmä on kyllä kehno. Kolmantena singlenä julkaistu In The Heat Of The Night on melko tyypillinen Parkerin balladi eli pehmoinen ja melodinen, eikä Raysta ollut suureksi laulajaksi, mutta tausta on ihan tyylikäs. Ei tästä ollut albumin menestyksen elvyttäjäksi.

Vinyylialbumin B-puoli ei ollut sen piristävämpi. I Don't Want to Know on midtempo-balladi, johon sopii sama kuvailu kuin tuohon em. balladisingleen. Myös She Still Feels The Need on balladi, jossa on alakuloinen ja jotenkin alistunut tunnelma, eikä millään tavalla sielukas, kun Parkerin ääni oli tosiaan nariseva ja voimaton tenori. Ei Parkerista tosiaan ollut uudeksi Lionel Richieksi, vaikka näköjään haluja olisi ollut tuonne balladipuolelle siirtyä.

Invasion oli sitten Parkerin kokeilu Midnight Starin valtakuntaan elektro-funkin puolelle avaruus- ja robottitunnelmiin, ja sellaisenaan tämä on kyllä myös ennätyksellisen väsähtänyt ja ponneton. Mikähän tässä on, kun koko albumin yleisvire on kuin krapula-aamuna; Parkerilla oli todella puhti poissa.

Vaisun albumin yllättävä lopetus on funk-instrumentaali N2U2. Se kuulostaa saaneen vaikutteensa Tyrone Brunsonin sähäkästä elektro-funkista The Smurf, mutta on perinteisempää groovailua.

Jos Parkerin tarkoitus oli tämän albumin myötä ikään kuin osoittaa vanhoille funk-faneilleen, että täältä pesee, vaikka edelliset albumit olivat suunnanneet surutta rock-areenoille, niin kovin puolitiehen jäi yritys. Tämä albumi käänsi Parkerin voittokulun listoilla raiteiltaan, ja vaikka Ghostbusters toi miehelle uran isoimman hitin, sooloura ei enää koskaan kääntynyt takaisin vanhaan kultamenestykseensä.Soul Town Rating: **1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Muita Raydio-levyjä:
Raydio (1978)
Rock On (1979)
Two Places at the Same Time (1980)
A Woman Needs Love (1981)
Ray Parker, Jr.: The Other Woman (1982)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page