Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Ray Parker, Jr.: The Other Woman (1982 reissue)

Ray Parker, Jr.: The Other Woman

September 15, 2012

Rating: 5/ 10

US Arista 1982, US Funky Town Grooves reissue CD, 2012
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta

1) The Other Woman 2) Streetlove 3) Stay The Night 4) It's Our Own Affair 5) Let Me Go 6) Let's Get Off 7) Stop, Look Before You Love 8) Just Havin' Fun
Bonus Track on the CD reissue:
9) The Other Woman - 12" Version 10) Bad Boy - Non Album Track (7" Version) 11) The Other Woman - Instrumental Version

Tämä oli sitten ensimmäinen Ray Parker Jr.-albumi ilman että mukana oli enää Raydio-yhtyettä esittäjän nimessä - taustoja kuitenkin lauloivat vanhat Raydio-kaverit. Asia ei yllättänyt ketään, koska suunta oli havaittavissa jo parilla edellisellä levyllä. Parker lienee hakenut innoituksen soolouralleen Lionel Richie:stä, joka Commodores-funk-yhtyeestä lähdettyään ryhtyi pop- ja jopa country-laulajaksi ja käytännössä lähes kokonaan hylkäsi soul- ja etenkin funk-juurensa. Parker lähti myös viemään musiikkiaan nopeasti kohti rockia, ja jäljet kuuluvat tässä levyssä.

Musiikki on oikeastaan jo enemmän pop/rockia soul-maustein kuin soulia rock-maustein. Nyt siis kitarointi vaihdettiin rock-tyyliin, ja vaikka meno on edelleen melko groove-vetoista, mustan musiikin aineksia ovat oikeastaan enää sekaan heitetyt puhallinriffit. Rumpalina Parker toimii myös enimmäkseen itse, ja on tasoittanut rytmiikan nopeaksi liki tasatahtiseksi pop-hölkäksi.

Ëi tämä minun musiikkiani ole, mutta groovaa tosiaan rock-pohjalta ihan svengaavasti monin paikoin. Albumi oli myös black-listalla saman luokan menestys kuin edeltäjänsä A Woman Needs Love: listaykkönen, kultamyyntiraja 500.000 kopiota rikki ja sinkkulistalle ylsivät The Other Woman (neljä viikkoa listakakkosena), Let Me Go (listakolmonen) ja It's Our Own Affair (sijalle 57.). Viimeksi mainituin on itse asiassa soul-henkisin raita, melodinen ja hyräiltävä pop-soul-midtempo-raita. Hyräilyksi voi kutsua myös Parkerin laulua, soul-laulajaksihan ei tuolla äänellä ollut aineksiakaan. Tämän myötä balladit ovat totta kai hempeää popia (kuten jo lipeväksi menevä balladisingle Let Me Go), ja esikuva lienee tosiaan ollut Lionel Richie. Säveltäjänä Parker oli toki ihan kohtuullisen hyvä ja kaikki albumin laulut ovat hänen käsialaansa.

Vanhoista Raydio-ajoista muistuttaa parhaiten sujuvasti groovaileva Let's Get off, mutta ei tätä tosiaan yhden raidan takia rohkene vanhoille Raydio-faneille suositella.Soul Town Rating: **1/2

Reviewed by Ismo Tenkanen

Muita Raydio/Ray Parker-levyjä:
Raydio (1978)
Rock On (1979)
Two Places at the Same Time (1980)
A Woman Needs Love (1981)
Woman Out of Control (1983)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page