Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Ray Parker, Jr. & Raydio: A Woman Needs Love (1981 reissue)

Ray Parker, Jr. & Raydio: A Woman Needs Love

September 15, 2012

Rating: 7/ 10

US Arista 1981, US Funky Town Grooves reissue CD, 2012
Tilaa levy Soul Express-verkkokaupasta
1) A Woman Needs Love (Just Like You Do) 2) It's Your Night 3) That Old Song 4) All In The Way You Get Down 5) You Can't Fight What You Feel 6) Old Pro 7) Still In The Groove 8) So Into You
Bonus Track on the CD reissue:
9) All In The Way You Get Down - Remixed Version 10) It's Your Night - 7" Version 11) A Woman Needs Love - 7" Version

Tämä oli neljäs Raydio-albumi ja toinen, jonka esittäjäksi oli jo enteilevästi merkitty Ray Parker, Jr. & Raydio. Ray Parker tai levy-yhtiö - tai molemmat - olivat selvästi haistaneet Ray Parkerin potentiaalin pop-artistina, jolloin funkin ja ylipäänsä mustan musiikin elementtejä musiikissa piti pyöristää ja pehmentää. Nimikappalehitti A Woman Needs Love (Just Like You Do) on jäntevän midtempoisen bassopohjan ylle laulettu popahtava rallatus, josta leivottiin ainakin allekirjoittaneen suureksi hämmästykseksi jättihitti, soul-listaykkönen ja pop-listojen top ten -hitti (nelonen). Onhan melodia helppo ja hyräiltävä, mutta soulillisesti tämä oli todella pehmolinjaa ja lähes silkkaa popia.

Funkahtavia groovailuja ei kuitenkaan ollut kokonaan unohdettu, vaan Raydion oman linjan notkeita disko-funkeja edustivat mm. verraton funk-instrumentaali Still in the Groove, hyvinkin perinteisen funk-rakenteen mukainen ja mallikkaasti groovava You Can't Fight What You Feel ja albumin kolmantena singlelohkaisuna enää vaisusti myynyt It's Your Night.

Myös midtempoiset sofisti-soul-raidat olivat varsin onnistuneita: melodinen That Old Song oli sekin merkittävä pop-hitti (top 30), Gene Page on sovittanut klassisen jousitaustan. Oikeastaan on myönnettävä, että Ray Parkerilla oli kyllä ihan oma soundinsa, koska ei näitä voinut juuri kenenkään muun tyyliin rinnastaa, vaan Parker oli kehittänyt aivan oman personallisen ja tunnistettavan pop-soul-linjansa. En edes muistanut, millaiseen mega-tähteyteen Parker onnistui nousemaan 1980-luvun alussa: mies onnistui keräämään kuusi kulta-albumia, ja tämä kiekko ja sen seuraaja The Other Woman kävivät soulin listaykkösinä ja kolkuttelivat myös pop-listan top teniä.

All in the Way You Get Down jatkoi Parkerin notkeata, sofistikoitua pop-soul-funk-fuusiota, nyt hyvin Rod Temperton / Heatwave -tyylisessä tunnelmassa. Koska Parker itse oli pehmoinen solisti, tällainen mellow-linja sopi hänelle oivallisesti. Musiikilliset ansiot ovat pitkälti taustassa, jossa on hienoja nyansseja ja jälleen Gene Pagen sovittamat tyylikkäät jousitaustat. FTG on onnistunut jostain haalimaan bonus-raidaksi vielä mallikkaan remix-version fonisooloineen! Ray Parker ja puhaltimet olivatkin aivan uusi yhdistelmä.

Balladit jäivät onneksi vähemmistöön. Ne osoittavat Parkerin sävelkynän melodisuutta, mutta Parkerin hentoisella tenorilla ne jäivät auttamatta hempeiksi pop-hymistelyiksi ilman mitään soulin syvyyttä. Kultalevymyynti, kaksi viikkoa soul-ykkösenä ja 29 viikkoa soul-listoilla kuvastavat kuitenkin, että myös musta väestö viihtyi tämä albumin parissa.

Lopuksi pikku vinkki levyn ostoa harkitseville: Japanin painos meni nopeasti loppuun myydyksi, ja jos alkuperäistä vinyylialbumia myytin USA:ssa pelkästään yli 500.000 kpl, niin ei tarvitse olla suuri matemaatikko, jos voi päätellä, että FTG:n rajoitettu CD-painos (ilmeisesti vain 1000 kopiota) myydään loppuun parissa kuukaudessa. Jos haluat albumin, osta se nyt!

Reviewed by Ismo TenkanenSoul Town Rating: ***1/2

Muita Raydio/Ray Parker-levyjä:
Raydio (1978)
Rock On (1979)
Two Places at the Same Time (1980)
Ray Parker, Jr.: The Other Woman (1982)
Woman Out of Control (1983)

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page