Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Plush: Plush (1982 reissue)

Plush 1982 album

October 20, 2013

The original release on US RCA Victor, 1982
Now available at CD reissue by US Funky Town Grooves, 2010

Rating: 7/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme

1) Burnin' Love
2) We've Got The Love
3) Free And Easy
4) Gonna Get Ya
5) Strangers Again
6) Livin' For Your Love
7) I Don't Know (Where Love Comes From)
8) Coast To Coast
Bonus track
: 9) Free and Easy - 12" Version

Tämä vuonna 1982 alun perin julkaistu ja silloin listoilla täysin flopannut soul/funk-albumi ilmestyi CD-formaatissa ensi kertaa Japanissa, ja rajoitetun painoksen loputtua levy nousi koviin hintoihin. FTG teki taas hyvän työn julkaisemalla tästä mid price -hintaisen Euroopan painoksen Englannissa.

Plush-yhtyeen muodostivat Siedah Garrett, Tony Phillips ja Ambrose Price, joista Siedah nousi lyhyeksi ajaksi maineeseen oltuaan Quincy Jonesin suojattina Qwest-merkillä 80-luvun lopussa, ja duetoimalla ex-Temptations Dennis Edwardsin sooloavauksella Don't Look Any Further. Siedah Garrettia tärkeämpikin tekijä Plushin musiikissa oli tuottajakolmikko Angela Winbush - René Moore - Bobby Watson, joista kaksi ensimmäistä nousi suureen menestykseen René & Angela-duona ja Bobby Watson tunnettiin Rufus-basistina - mies oli myös Rene Mooren velipuoli.

Rene & Angela -kaksikko levyttivät neljä albumia 1980-luvulla, ennen kuin Angela Winbush siirtyi soolouralle. Expansion ja BBR ovat vastikään julkaisseet uusiksi kaksikon kolme ensimmäistä albumia, ja palataan niihin lähiaikoina. Tämä Plush-yhtyeen albumi on tyylillisesti lähes yksi yhteen Rene & Angelan omien levyjen kanssa, joten ehdottomasti suositeltava hankinta duon faneille, vaikka laulajina onkin nyt Plush-yhtye.

Yhtäläisyydet Rene & Angelan kanssa eivät pääty tuotantoon, vaan kuusi kahdeksasta sävelmästä oli kokonaan tai osittain kaksikon kirjoittamia, ja kolme sävelmää, Free and Easy, I Don't Know (Where Love Comes from) ja Strangers Again oli jo levytetty Rene & Angelan Capitol-debyytille vuodelta 1980. Tuo albumi ei noussut lainkaan listoille, ja ehkä juuri siksi Rene ja Angela kokivat, että sävelmät ansaitsevat uuden mahdollisuuden tulla kuulluiksi, nyt Plushin esittäminä.

Rehellisesti sanoen Siedah ei pärjää lainkaan vokalistina Angela Winbushille, mutta Plushin miesvokalistit kyllä pärjäävät vertailussa Rene Mooren kanssa. Taustaharmonioissa kuuluu toisaalta selvästi Angela Winbushin voimakas ääni.

Rene & Angelan vahvuuksia oli se, että kaksikko pystyi yhtä lailla vetäviin disko-funkeihin kuin sielukkaisiin balladeihin. Coast to Coast muistuttaakin hieman Rene & Angelan vuoden 1981 hittiä Wall to Wall, joka oli tosin vielä selvästi parempi, mutta ei tämäkään heikko esitys ole. Avausraita Burnin' Love on vahvasti synteettinen groovailu, jolla rytmikitaristi riffaa aitoon funk-tyyliin keyboard-mourun yllä. Kappaletta yritettiin myös singlenä kesällä 1982, mutta se jäi sijalle 62.

Free and Easy on myös upotettu tummaan keyboard-pohjaan, jota kevennetään letkeällä Preludemaisella beatilla ja Rene & Angelalle tutulla tarttuvalla melodialla. Bonus-raitana on yli 8-minuuttinen sameasoundinen (vinyyliltä?) maxi-versio samasta. Plushin miesvokalisteista toinen muistuttaa hieman Fonzi Thorntonia.

Albumin parhaaksi raidaksi noteeraan kuitenkin aiemmin levyttämättömän Rene & Angelan ja Bobby Watsonin sävelmän We've Got the Love. Sen tunnistaa välittömästi tyyliltään Rene & Angela -sävelmäksi, siksi omaleimaisia olivat kaksikon sävelmät. Etenkin säkeistöosat ovat sielukasta vääntöä, nyt Siedah Garrettin laulamina, ja kertosäe on call and response -vuorottelua Siedahin ja taustakuoron harmonioiden välillä. Midtempoisen raidan taustaa väritetään laadukkaalla kitara- ja bassotyöskentelyllä, mutta FTG tuttuun tyyliinsä ei kreditoi muusikoita lainkaan.

Levyn ainoa varsinainen balladi on aiemmin Rene & Angelan jo levyttämä laatusävelmä Strangers Again, jonka myös Plush vetää duettona, ja kuten todettu, Siedah ei pärjää Angelalle vertailussa, mutta Tony Phillipsin vahva tenori päihittää Rene Mooren, ja hän pystyy lopussa myös hieman ad lib -improvisoimaan. I Don't Know (Where Love Comes From) on midtempoiseksi sovitettu balladi, jolla Siedah Garrettin ääni menee melkoiseksi pinnistelyksi, sillä hänen tekniikkansa ei ollut Winbushin tasolla.

Albumilla on siis vain kaksi raitaa, jotka eivät olleet Rene & Angela -sävelmiä, Gonna Get You ja Livin' for Your Love. Edellinen on keskitasoa heikompi synteettinen diskofunk, ja jälkimmäinen Tony Phillipsin melko ärhäkästi laulama sävelmältään simppeli puolinopea.

Soul Town Rating: ***1/2

Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle