Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Peter Brown: Back to the Front (1983 reissue)

Peter Brown: Back to the Front

March 13, 2013

The original release on US RCA, 1983
Now available at US Funky Town Grooves reissue CD, 2013

Rating: 1/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) Give Me Up 2) Heaven In Your Eyes 3) Overnight Sensation 4) Lover Come Back 5) Satisfaction Guaranteed 6) Baby Gets High 7) Shall We Dance 8) Danger 9) The Love Game
Bonus Tracks: 10) Baby Gets High (7") 11) Baby Gets High (12") 12) Overnight Sensation (12") 13) Overnight Sensation (Instrumental)


Soul Townilla ei ole ollut tapana "arvioida" huonoja levyjä erikseen, mutta ehkä tämä on varoittavana esimerkkinä syytä nostaa esiin. Peter Brown oli itselleni pelkästään nimenä tuttu jostain 70-luvun lopun diskohitistään Radio Luxembourgin rätiseviltä kanavilta, mutta yhtään kappaletta en kyllä kaverilta muistanut. Mies on siis valkoinen amerikkalainen kaveri, joka oli paitsi laulunkirjoittaja ja tuottaja, myös esiintyvä diskoartisti, joka levytti kevyesti soul/funk-henkistä pop-musiikkia, ja saavutti kolme top ten -hittiä soul-listoilla. Miehen suurinta hittiä Do You Wanna Get Funky With Me voi kuunnella YouTubesta.

Tuo isoin hitti oli minusta diskoa valkoisimmillaan, eli vähän hajua mustasta musiikista mutta ei mitään aitoa funk-menoa. Tästä äkkiseltään tulee mieleen vain että "white men can't dance" etc., mutta eihän siitä ollut kyse, koska esim. K.C. & the Sunshine Band, Wild Cherry ja kumppanit (1980-luvulla jopa Red Hot Chili Peppers - Hollywood Africa!) näyttivät, että "play that funky music, white boy" onnistuu kyllä tosiaan valkoiseltakin mieheltä - toki kovin harvoin mutta kuitenkin.

No, tältä mieheltä ei onnistunut. Tämän vetelämpää, popimpaa ja nössömpää diskolevyä ei ole Soul Townilla aiemmin ollut myynnissä, eikä olekaan kauaa, sillä tämä lähtee nyt eBayhin ale-hintaan. Pysytelkää kaukana nimestä Peter Brown, siis!

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle