Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Peaches & Herb: Remember (1983 reissue)

Peaches & Herb: Remember album

August 3, 2013

Original release: US Columbia 1983
Now available at CD Reissue: Funky Town Grooves USA 2013

Rating: 5/ 10

Buy this album from our CD Shop

1) I Got A Groove On 2) Remember 3) Keep On Smiling 4) Love Is Love Is Love 5) Be My Music 6) I Believe 7) In My World 8) One On One Situation 9) Come To Me 10) When The Lights Go Out

Duettopari Peaches & Herb aloitti levytysuransa jo vuonna 1967, mutta kaksikon suurimmat hitit tulivat kuumimman diskohuuman aikaan vuosina 1978-79 (Shake Your Groove Thing, Reunited) Polydorilla. Persikkana (Peaches) oli aluksi Francine Hurd Barker, Herb oli aina Herb Fame, mutta Herb vaihtoi persikkaansa useaan otteeseen, ja 70-luvun lopun ja 80-luvun alun persikkana oli Linda Greene. Fame & Greene -kaksikon yhteistyö päättyi vasta tähän vuoden 1983 albumiin.

Peaches & Herbin 1980-luvun alun levyt yhdistivät napakkaa diskofunkia ja romanttisia, popahtavia soul-balladeita. Taustalla soittivat soulin ja funkin huippumuusikot. Parhaimmillaan yhtyettä pidettiin hyvänä haastajana Ashford & Simpsonille.

Vuonna 1983 Peaches & Herb siirtyi Columbialle, jolle ainoaksi julkaisuksi jäi tämä Remember. En ollut kuullut raitaakaan levyltä aiemmin, ja tämä on kiistatta pettymys keskitasoa parempien Polydor-kiekkojen jälkeen. Trendien syntetisoituessa levy-yhtiö oli valinnut kaksikolle popahtavamman soundin myös menopaloille. Tuottajina ja säveltäjinä vierailevat mm. David Wolfert, Sandy Linzer, David Lasley ja John Wilcox.

Alex Henderson hämmästelee kansiteksteissä menestyksen puutetta silkkaa kohteliaisuuttaan, sillä kyllähän musiikista kuulee heti, ettei tässä ollut aineksia hitteihin. Taustat ovat lepsut ja ponnettomat, sovitukset värittömät ja melodiat vaatimattomia. Vertailut Ashford & Simpsoniin ovat siinä mielessä kuitenkin osuvia, että myös Herb lauloi paljon falsetilla kuten Nickolas Ashford, ja Linda Green oli vahva sopraano, joskaan ei yhtä hyvä kuin Valerie Simpson.

Reunited-linjaa muistuttaa eniten sopraanosaksofonilla piristetty balladi Come to Me, singleksi julkaistiin Ashford & Simpson -henkisempi Remember, ilman menestystä. Parhaat raidat ovat kuitenkin levyn soul-henkisimmät palat In My World ja One on One Situation, joista ensimainittua kokeiltiin myös toisena sinkkuna, mutta sekään ei kaksikon ja levy-yhtiön suureksi pettymykseksi noussut lainkaan listoille, ja tähän päättyi sitten Linda Greenen ja Famen yhteistyö. Seuraavan kerran levyttämään Peraches & Herb pääsi vasta vuonna 2009, ja siinä vaiheessa persikka oli kerennyt vaihtua jo useampaan kertaan.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin Funky Town Grooves -sivulle

Takaisin etusivulle