Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

Patti LaBelle: Released

May 31, 2016

Now available as UK BBR reissue CD, 2014

Rating: 5/ 10

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta / Click here to order
(Alkuperäinen albumi vuodelta 1980, US Epic)
UK BBR reissue, 2012

) Give It Up (The Dawning Of Rejection)
2) Don't Make Your Angel Cry
3) Release (The Tension)
4) I Don't Go Shopping
5) Ain't That Enough
6) Love Has Finally Come
7) Come And Dance With Me
8) Get Ready (Lookin' For Love)
9) Find The Love
10) Release (The Tension) (12" Disco Remix) )

BBR on julkaissut CD:nä kaikki Patti LaBellen neljä Epic-albumia vuosilta 1977-1980, joskin vuoden 1977 debyytti Patti on myyty loppuun, eikä uutta painosta ole näkynyt. Tämä vuoden 1980 Released oli minulta kokonaan kuulematta, mutta mitään en ollut menettänyt, päin vastoin.

Kun Pattin edellisen albumin It's Alright with Me tuotti Skip Scarborough, niin nyt Patti ohjattiin takaisin vanhan tutun tuottajansa, Allen Toussaintin hoiviin. Toussaint'han oli tuottanut jo LaBelle-yhtyettä ja sen kansainvälisen megahitin Lady Marmalade vuonna 1974. Paluu Toussaintin tuotantoon oli kuitenkin melkoinen katastrofi, sillä Allen ei ollut huomannut vuosikymmenen vaihtumista, vaan yritti muokata Pattin tyyliä diskomusiikin muottiin, samaan aikaan kun liki kaikki muut soul-artistit palailivat diskorytmeistä leppoisimpiin soul-tunnelmiin.

Tämä albumi tekee kerralla selväksi, että Toussaintista ei ollut modernisoimaan Pattin musiikkia eikä ajanmukaisen diskomusiikin tuottajaksi. Menokappaleet ovat teennäisen kuuloisia, väkinäisiä yritelmiä kornissa jumputtavassa rytmissä, ja Toussaint innostuu sitten lisäämään mukaan itse vocoderia. Lopputulos on ihan yhtä kamala kuin se paperilla kuulostaa.

Olen myös sitä mieltä, että Pattin lauluääni ei ollut edukseen diskokuvioissa, joilla hän on jopa kireän kuuloinen kiljuja. Sen sijaan etenkin 80-luvun puoliväliä lähestyttäessä Patti osoitti, millaista aikuiseen makuun sopivaa laatu-soulia hän kykeni levyttämään, kun sai äänelleen sopivaa, kypsää balladimateriaalia. Philadelphia Internationalille levytetty Pattin vuoden 1984 albumi I'm in Love Again on äskettäin julkaistu FTG:n labelilla ja aiemmin Japanissa CD:nä, ja se toi Pattille myös ansaitun ykköshitin soul-listoilla. Myös myöhemmin MCA:lla Pattilta tuli hienoja onnistumisia sekä kaupallisesti että musiikillisesti.

Tällä levyllä kuuntelukelpoisia hetkiä ovat vain balladit ja midtemporaidat. Don't Make Your Angel Cry on jopa countryyn ja popiin vivahtava laulelma, jossa ei oikein ole aineksia syvällisempään tulkintaan. Samalla tavalla jotenkin hissukkaiseksi jää toinen balladi Find the Love. Albumin selvästi paras esitys on Peter Allenin ja David Lasleyn kirjoittama sovituksellisesti hienostunut mutta sävelmänä syvälle luotaava I Don't Go Shopping, joka on tyylillisesti lähinnä sitä, mitä Patti tuli esittämään muilla levymerkeillä 80-luvulla. Ilmeisesti siis joku muukin kuuli ja ymmärsi, että Pattia ei kannata väkisin puskea tanssilattioille.

Myös ostava yleisö oli samaa mieltä. Ensisinglenä julkaistu jumputus Release (The Tension) floppasi, mutta kakkossinkkuna julkaistu I Don't Go Shopping nousi vielä soul-listan sijalle 26. Tämä viitoitti hyvin Pattin tulevien vuosien linjaa oikean soulin pariin.

Reviewed by Ismo Tenkanen


Takaisin BBR-arviosivulle

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page