Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

JEFFREY OSBORNE: That's for Sure

USCD 130 MK

Jeffrey Osbornen edellinen varsinainen sooloalbumi Only Human on vuodelta 1990, jonka jälkeen olemme kuulleet Jeffreytä vain jazz-funk-levyjen laulajavieraana ja Jeffreyn joululevyllä. Nyt mies kuitenkin palaa Windham Hill -merkillä major-jakelussa (BMG), ja paluuta on soul-piireissä odoteltu vesi kielellä.
Only Human -albumin loistokkuuteen tämä uutuus ei yllä varsinkaan menoraitojen osalta, sillä tämänkertaiset up- ja midbeat-raidat ovat hyvin keskinkertaisia syntiikkagroovailuja. Eivät varsinaisesti heikkoja raitoja, mutta ne valuvat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ilman suurempaa houkutusta laittaa kappaleita uudestaan soimaan. Melodiana tarttuvin on All My Money, joka Darryl Duncanin keyboardien myötä muistuttaa 80-luvun lopun swingbeat-soundeja.
Levyn balladeissa on kuitenkin runsaasti ilonaiheita, ja ne nostavat CD:n edelleen hyvin suositeltavaksi hankinnaksi Osbornen vanhoille faneille. Balladitkin tuntuvat ensivaikutelmaltaan melko värittömiltä, kun sovituksissa ei ole käytetty esim. puhaltimia lainkaan, mutta vastapainoksi sävelmät ovat vivahteikkaita ja niistä puuttuu monien aiempien Osborne/LTD-balladien läpitunkeva MOR-henkisyys ja dramaattinen mahtipontisuus. Teemaltaan tällaiseen parhaiten sopisi kappale Can't Find an Easy Way (joka jatkuu: to say I don't love you no more), mutta siitäkin on varsin tyylikäs, herkkä tulkinta.
Parhaat balladit kuten nimikappale That's for Sure ja I'll Do It All for Love onnistuvat kehittämään pehmeän, mutta intensiivisesti kehräävän grooven, jonka ylle Osborne tulkitsee antaumuksella osin itse kirjoittamiaan sävelmiä, jotka antavat paljon mahdollisuuksia sielukkaaseen kieputteluun. Värikkäintä tulkintaa laulun osalta tarjoaa kuitenkin Call My Name, ja kelpo soul-raitoja ovat myös Come with Me, Was It Something I Said sekä perinteinen bedroom-balladi Soft and Slow.
Albumin lopuksi on vielä 7 ja 1/2 minuuttia pitkä live-versio vanhasta LTD-klassikosta Love Ballad, jolla Jeffrey ryöpyttää siihen malliin, ettei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi tänään, pian 52 vuotta täyttävänä, elämänsä kunnossa - 10 vuoden "tauosta" huolimatta. ***1/2

Takaisin etusivulle
Back to our (English) home page