Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

The Originals: California Sunset


September 18, 2012

Rating: 8/ 10

CD reissue UK Big Break Records BBR0044 UK, 2011

The original soul album on US Motown, 1975

Tilaa levy Soul Express verkkokaupasta - Click here to buy

1) Why'd You Lie 4:13
2) Don't Turn The Lights Off 3:52
3) It Could Never Happen 4:36
4) Good Lovin' Is Just A Dime Away (Album Version) 4:11
5) California Sunset 5:08
6) Sweet Rhapsody 4:53
7) Fifty Years 4:56
8) Let Me Live In Your Life 4:54
9) Financial Affair 3:57
10) Nothing Can Take The Place (Of Your Love) 3:26

Bonus track:
11) Good Lovin' Is Just A Dime Away (Single Version) 3:33


Tässä täysin epätyypillinen Big Break Records -julkaisu. California Sunset oli Motownille levyttäneen The Originals-lauluyhtyeen kuudes Motown/Soul-levymerkin albumi vuodelta 1975, aikanaan vielä kaupallinen floppi, mutta Lamont Dozierin tuottamana ja komeasti laulettuna 70-luvun soulin harrastajien suosikki. Eli ei hittejä, ei disko-/klubi-musiikkia, vain aitoa 70-luvun soulia, ja vielä alkuperäisen Motown-albumin auktorisoitu uusintapainos. Tällaisia 70-luvun perus-soul-levyjä on Cherry Red -konsernissa julkaistu viime aikoina juuri David Nathanin perustamalla Soulmusic.com-levymerkillä, kun BBR:n vahvasti tanssimusiikki-painotteisessa katalogissa tämä on todellakin erikoisuus, mutta hyvin miellyttävä sellainen.

Lamont Dozierin musiikki oli hyvin kirjoitettua, varsin sielukasta ja rikkaasti sovitettua, kuten miehen omilta soololevyiltä hyvin soul-harrastajat muistavat. Omien albumiensa ohella tämä vanha Motown-veteraani jatkoi myös tuotantotöitä, ja miehen nimi oli melkoinen laadun tae myös muiden artistien albumeilla.

Albumista on julkaistu Soul Expressissä jo kaksi ylistävää arviota, ensin Heikki Suosalon deep-palstalla 2/2011 ja sitten Barry Towlerin CD-levyarvio, joten perusteelliseen raita-kohtaiseen analyysiin ei uudestaan ole tarvetta. Tyydyn toteamaan, että Lamont onnistui albumilla yhtä lailla balladien kuin menopalojenkin kohdalla, mikä oli juuri 70-luvun soulille ominaista. Silloin osattiin vielä tehdä niin mukaansatempaavia, melodisia ja sovituksellisesti rikkaita menopaloja kuin juurevia lauluyhtye-balladejakin - samaa kun ei juuri voi sanoa 80-luvun soulista, jonka kirkkaimmat helmet olivat yhä useammin pelkkiä balladeja, ja melkein pelkkiä sooloesityksiä, kun soulin lauluyhtyeet ja isot soittoyhtyeet molemmat melkeinpä kuihtuivat pois markkinoilta.

Ehkä ihmeellisintä albumin kohdalla oli se, miten Motown onnistui ryssimään levyn kaupallisen menestyksen. Levyltä lohkottu jykevä, hieman Four Tops -henkinen sinkku Good Lovin' Is Just a Dime Away jäi sijalle 53. soul-listoilla ja samalla albumi jämähti korkeimmillaan sijalle 51. Mutta sitäkin tervetulleempi on tämä uusintajulkaisu - tätä ei kannata missata yhdenkään soulin ystävän!

(Soul Town Rating: 8/10)

Reviewed by Ismo TenkanenTakaisin etusivulle
Back to our (English) home page