Etusivu
Uudet julkaisut
Verkkokauppa
Kuukauden levy
Top 60 -myyntilista 2009
Top 30 -myyntilista 2008
Top 40 -myyntilista 2007
Top 60 -myyntilista 2006
All Time Best Sellers
Suosittelulevyt
Alennetut
Tilausohjeet
Artistisivut
Discografiat

One Way: Love Is (1981 reissue)

One Way - 1981 album

July 22, 2013

The original release on US MCA 5163, 1981
Now available at CD reissue by EU Vinyl-Masterpiece, 2013

Rating: 6/ 10

Tilaa levy verkkokaupastamme
1) Love Is 2) My Lady 3) All Over Again 4) Get It Over 5) Push 6) I Didn't Mean To Break Your Heart 7) Be Serious 8) Wait Until Tomorrow

Vuonna 1981 One Way julkaisi kaksikin uutta albumia, joista tämä Love Is oli ensimmäinen, maaliskuussa 1981 listoille noussut albumi. Levy oli ensimmäinen pelkällä One Way -nimellä julkaistu kiekko ilman Al Hudsonin nimeä enää yhtyeen nimessä, ja albumista tuli yhtyeen toistaiseksi parhaiten menestynyt albumi, noustuaan Billboardin soul-albumilistalla sijalle 18.

Tälläkin albumilla kahdeksan raitaa tasapainottuu vielä hyvin tasaisesti falsettivetoisten soul-raitojen ja tanssipuolen välillä. Vanhan vinyylin A-puoli oli jopa kokonaan vielä hyvin perinteistä sweet soul -linjaa, jota on rinnastettu muualla jopa Chi-Litesiin. Nimikappale Love Is on lähinnä Al Hudsonin Soul Partners -yhtyeen 70-luvun balladilinjaa monologeineen ja falsettipäävokalisteineen. Kappale on hyvinkin konventionaalinen soul-balladi, ja yllättävä valinta levyn avausraidaksi. Disko-klubileima ei siis vielä tässä vaiheessa ollut päällimmäisenä yhtyeen julkaisuilla.

My Lady on puolestaan kevytkulkuinen midtempo-soulraita Hudsonin falsetin johdolla irtonaisesti riffailevan taustan yllä, ja yhtye käytti vielä jopa puhallinsektiota. All Over Again on levyn soulillisesti sielukkain sävelmä, jälleen hyvin perinteikäs soul-balladi monologiosuuksineen. Syntiikkajouset pilaavat hieman tunnelmaa, mutta muuten oikein mallikas esitys. Get It Over päättää yllättävänkin soul-pitoisen A-puolen helmeilevän pianotaustan ja jazz-henkisen kitaroinnin ylle vedettyyn balladiin, jonka Hudson laulaa nuorekkaalla mutta sielukkaalla normaalitenorillaan. Kaiken kaikkiaan rohkea tikki MCA:lta tämä koko A-puoli. Singlenä kokeiltiin My Lady:a, mutta se ei noussut sijaa 52. korkeammalle.

Kakkossinkkuna laitettiin sitten liikkeelle levyn diskoiskujen kärkiraidaksi tarkoitettu Push, josta saatiinkin hitti, kun se nousi Billboardin soul-listan sijalle 12., vaikka kappale onkin ärsyttävyyden rajamailla liikkuva simppeli hokema. Idea kai rakentuu siihen, että tanssilattialla venkuteltiin yhdynnänomaisia liikkeitä One Wayn "Push"-hokeman ja vinkuvien syntiikkariffien tahdissa. Masentavan kehno diskoraita, jossa tosiaan mentiin sieltä missä rima on matalin. Ehkä jopa yhtyeen historian heikoin levytys, ja harmi, että yhtye leimautui nyt näiden limbojen myötä perinne-soul-harrastajien keskuudessa roskadiskoyhtyeeksi, kun leijonanosa tästäkin albumista on hienostunutta soulia.

Levyn disko/funk-osasto jäi ohueksi, laadukkain menopala albumilla on I Didn't Mean to Break Your Heart, jossa on hieman hätäinen rytmi, mutta näyttävää kieputtelua puhallinsektiolla ja mehukasta bassottelua ja rytmikitarointia, lopussa jopa jazzahtavaa pianosooloa. Tätä kokeiltiin myös sinkkuna, mutta radio-DJ:t näyttivät poimivan sinkun kääntöpuolen My Lady mieluummin radiosoittoon, vaikka epäilemättä klubeissa DJ:t mieluummin soittivat sinkun kääntöpuolta.

Be Serious on irtonaisen kitarariffin säestämä puolinopea funkahtava soul-raita, jolla kuullaan myös näyttävää bassojuoksutusta. Päätösraita Wait until Tomorrow on yllättävä puhallinväritteinen reggae-rytminen puoli-instrumentaali.

Allmusicissa tätä levyä esitellään jonkinlaisena kadotettuna soul-helmenä, ja totta on, että albumilla on enemmän annettavaa soul-väelle kuin disko-klubi-diggareille, joille anti jäi pariin raitaan. Siinä mielessä hyvinkin yllättävä uusintajulkaisuvalinta hollantilaiselta Vinyl-Masterpieceltä, jonka vetäjät ovat 1980-luvun puolivälin koneellisen syntiikkafunk-soundin suuria ihailijoita.

Soul Town Rating: ***

Reviewed by Ismo TenkanenYhtyeen seuraava albumi:

One Way: Fancy Dancer One Way: Fancy Dancer (1981)

Takaisin etusivulle